• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marcipán ze sušeného mléka
Napište svůj komentář k receptu

Marcipán ze sušeného mléka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marcipán ze sušeného mléka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g sušené mléko
    • 270
      g moučkový cukr kvalitní - nejlépe Korunní nebo Extra jemný
    • 30
      g ztužený tuk např.Iva
    • 50
      g med
    • 1
      lžička hnědý rum
    • 3
      lžíce voda 2-3
    • 5
      ml mandlová tresť - hořká + tresť sladká mandle

Postup přípravy receptu

1
Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby vodu (opatrně, hmota musí zůstat tuhá) a nakapeme tresť. Pokud jsme vodu přelili, podsypeme cukrem. Chvíli trvá, než se vše spojí, ale pak je těsto nelepkavé a tvárné. Z této hmoty tvarujeme kytičky, lístečky atd. nebo vykrajujeme tvary vánočními vykrajovátky a použijeme na řezy, dorty nebo drobné pečivo.Taky můžeme rozválet a potáhnout celý dort (ten by měl být pod tím pomazaný krémem nebo džemem, aby to lépe přilnulo.) Asi do hodiny hmota zatuhne.
2
Pokud jí nespotřebujeme, můžeme jí uchovat dobře zabalenou v lednici i několik měsíců. Po vyndání z lednice jí nahrubo nastrouhám a znovu rukou zpracuji. Pokud se bude drobit, lze přidat opatrně pár kapek vody ale stačí si jen navlhčit ruce.
3
Hmotu můžeme přibarvit potravinářskými barvami rozpuštěnými v kapce vody nebo gelem (ale velmi opatrně-hodně barví). Zkuste na kousku hmoty a pak přidávejte ostatní hmotu. Nebo můžete mramorovat (viz. růžičky na obrázku) tj. kousky 2 barev přiložit k sobě, rozválet, pak přeložit a znovu rozválet. Fantazii se meze nekladou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Nepravý marcipán II.

Nepravý marcipán II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • terezz | 21. 1. 2017 20:23

    Ahoj vystačí marcipán na dvoupatrový dort nebo mám radši udělat dvojitou dávku? Děkuji

  • Pavlína | 2. 10. 2014 21:40

    Výborný!!! Dělala jsem poprvé a super. :-\

  • Jana | 16. 5. 2014 18:57

    Dělala jsem poprvé - a super. Chtěla jsem potáhnout celá dort, množství je více než dostačující. Jen jsem válela nakonec na folii, jinak se lepilo k lince. Moc chutné a rychlé. Díky za recept

  • marty | 24. 2. 2014 18:16

    Tak jsem teď zkusila Váš recept na marcipán a je perfektní, zkoušela jsem i jiné ale tento nemá chybu.

  • Anicka59 | 4. 6. 2011 23:30

    Krásně se s marcipánem pracuje-perfektní recept!

  • Martinkaf | 16. 5. 2011 21:30

    Vynikající, neměl chybu.

  • Lucinka19
    Lucinka19 | 31. 1. 2011 18:23

    Bezva recept, rychlý... :)

  • jana h | 14. 12. 2009 03:11

    tohle je opravdu skvely recept na marcipan, s testem se krasne pracovalo, parada, davam za 1!

  • jana h | 14. 12. 2009 02:04

    tohle je opravdu skvely recept na marcipan, s testem se krasne pracovalo, parada, davam za 1!

  • Šárka Kučerová | 3. 3. 2009 08:14

    super

  • Kuchařka on-line | 16. 10. 2007 17:27

    Přidáno foto.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Mandlová tresť - hořká Med Moučkový cukr Sušené mléko Voda Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffiny

Muffiny

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

BLT sendvič

BLT sendvič

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

48
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
30
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
22
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle…
20
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
20
Fantastické sušenky KOKA
Fantastické sušenky KOKA

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Mangový krém
Mangový krém
Manitaro salát
Manitaro salát
Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a…
Marcipánky
Marcipánky
Marcipánová hmota falešná (varna)
Marcipánová hmota falešná (varna)
Marcipánové bonbony
Marcipánové bonbony
  • Recepty.cz
  • Marcipán ze sušeného mléka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact