Zpracujeme marcipán, který má konzistenci jako pastelína. Pokud trochu lepí, přidáme moučkový cukr. Lze vyválet i velmi tence. Hodí se na potahování i zhotovení růžiček, lístečků atd.
2
Použití stejné jako u receptu Marcipán ze sušeného mléka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
M
|2. 8. 2012 20:48
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu, co dělat, když se marcipán drolí?
Děkuji.
M.
Lucka
|6. 11. 2011 12:49
Dobrý den, mě napadla tatéž věc a tak jsem to udělala... a výsledek? Nic moc, vážně. Chuť to mělo jen po tom sunaru, vůbec to nebylo dobré. Takže nedoporučuju...
Vyšel mi hutnější. Zpracování ale skvělé a chuťově prostě fantazie! Navíc je krásně světlounký. Když to porovnám s tou marcipánovou hmotou, co se prodává v obchodech, je to neporovnatelné! A hutnější konzistence mi vůbec nevadí. Ba naopak. Budu ho přibarvovat tekutými barvičkami a zbytek se rozředí kapkou vody! Velice děkuji za báječný receptík. A když se nakonec povede i estetické využití hmoty (v což doufám, ač nejsem výtvarně zručná), dovolím si doplnit fotečku! ;-)
Já bych to asi nezkoušela. To kojenecké mléko je o dost tučnější, ať to není moc mastné a nelepí se to moc na ruce. Ale s přidáním cukru by to snad šlo, jen to asi bude pěkná piplačka to zpracovat:)