Oloupané špekáčky podélně rozřízneme, vložíme do řezu plátky cibule. Směs koření, octa a vody, dovedeme k varu a ihned zaléváme špekáčky s cibulí, které skládáme do sklenic. Prokládáme cibulí, bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření z uvařeného láku rovnoměrně tak, aby byly s cibulí na každém patře špekáčků, aby se lépe proležely. Po naplnění dáme sklenice s utopenci do kastrolu s vařící vodou tak, aby byly alespoň do 3/4 ponořené a vaříme mírně asi 30 minut. Přitom navícekrát doléváme zbytkem láku. Zavíčkujeme teprve po vychladnutí. Při pokojové teplotě necháme asi 4 dny zaležet a poté uložíme do chladna.
2
Konzumujeme po 5-6 dnech. Indredience vychází na 6-8 sklenic 0,7 litru, nebo 2 třílitrové.