• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Manhattanská roláda
Napište svůj komentář k receptu

Manhattanská roláda

autor: aiša
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Manhattanská roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 175
      g moučkový cukr
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 0,75
      balení prášek do pečiva
    • 6
      ks vejce žloutky a bílky oddělíme
    • 45
      g kakao a trocha kakaového prášku na posypání
    • čokoládové hoblinky bílé a tmavé

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 190 °C. Vyšleháme tuhý sníh z bílků, do kterého postupně přidáváme 75 g práškového cukru a dále šleháme, dokud sníh není hustý. V druhé míse vyšleháme žloutky se zbytkem cukru na hustou pěnu, přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Směs rozlijeme na 2 plechy vyložené papírem na pečení a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme asi 8-10 minut, dokud těsto není na dotyk pružné.
2
Na dvě utěrky prosijeme kakao a upečené pláty těsta na ně vyklopíme. Opatrně odstraníme papír a srolujeme do rolád. Necháme vychladnout. V kastrólku na mírném ohni zahřejeme mléko a když začíná vřít odstavíme a přidáme bílou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Potom přidáme likér a dáme vychladnout. Občas promícháme.
3
V míse vyšleháme cukr s máslem do pěny, a postupně přidáváme vychladlou čokoládu. Dobře vyšleháme. Jeden plát srolovaného těsta rozbalíme a potřeme třetinou krému. Opět ho srolujeme, ale už bez utěrky. To samé uděláme s druhou roládou, ale ji nesrolujeme, na kraj položíme srolovanou roládu a zavineme je společně tak, aby se konci spojovaly. Nebude vidět, že jsou to dvě spojené rolády. Položíme na tác, potřeme zbylým krémem a ozdobíme hoblinkami bílé a tmavé čokolády.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Vepřová zelná roláda s omáčkou

Vepřová zelná roláda s omáčkou

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 4. 4. 2008 11:55

    Děkuji.

  • Jarmila | 3. 4. 2008 20:28

    Ano bude to dosť hrubé, ale ono to malo byť pôvodne tak,že tá roláda sa skrúcala po šírke,ale tým pádom by bola kratšia a ešte hrubšia ako táto.

  • Anonym | 3. 4. 2008 07:42

    takže ve finále to bude 1 tlustá roláda?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládové hoblinky Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou

Ledový salát s cherry rajčátky a…

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…

Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

33
Klasické lečo
Klasické lečo
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Marika Gombitová překvapila: Po letech dramatická změna vzhledu!

Marika Gombitová překvapila: Po letech dramatická změna vzhledu!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Manhattanská roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact