Oblíbený americký dezert zvaný cheesecake existuje v celé řadě variant a příchutí. Vyzkoušejte ten náš, který se skládá z kombinace tří vrstev. Sušenkový základ a tvarohový střed doplňuje poleva z manga a dohromady vytvářejí dokonalý chuťový požitek.
Sušenky rozmixujte a v misce zalijte rozpuštěným máslem. Promíchejte a nasypte do formy o průměru 20 cm vyložené pečicím papírem. Rovným dnem sklenky korpus upěchujte.
Krémový sýr utřete s tvarohem, 100 g cukru a vejci. Nakonec vmíchejte mouku a hmotu vlijte na sušenkový korpus. Uhlaďte a v troubě rozehřáté na 160 °C pečte 20 minut. Pak troubu vypněte a nechte dort uvnitř ještě dalších 20 minut.
3
Zatím oloupejte mango a dužninu nakrájejte na kostky. Nasypte je do kastrolu, zalijte 150 ml vody a přidejte zbytek cukru. Povařte 10 minut a poté rozmixujte dohladka. Agar-agar připravte podle návodu na sáčku a vlijte k mangu. Promíchejte a vylijte na upečený dort. Nechte v chladu alespoň 2 hodiny ztuhnout a ozdobte jedlými květy.