Pohanku přelijte 300 ml vroucí vody nechte 10 minut bobtnat. Z mangoldu odřízněte řapíky a nakrájejte je nadrobno. Z listů seřízněte silné žebroví a na chvíli je ponořte do vroucí vody, aby zvláčněly. Očištěná cherry rajčátka opláchněte, několik si ponechte na ozdobu a zbytek rozmixujte.
2
Šunku nakrájejte na tenké proužky, sýr nahrubo nastrouhejte, olivy nadrobno nakrájejte a lístky rozmarýnu nasekejte. Rajčatové pyré promíchejte s olivami a rozmarýnem, osolte a opepřete. Případnou přebytečnou vodu z pohanky slijte a pohanku promíchejte s nasekanými řapíky mangoldu, proužky šunky a strouhaným sýrem. Dochuťte.
3
Do děrované naběračky vložte spařený list mangoldu a naplňte ho pohankovou směsí. Nahoře svažte kuchyňským provázkem a takto připravte zbylé balíčky. Vývar
4
uveďte v hrnci do varu, vložte balíčky a na mírnějším plameni povařte asi 10 minut. Podávejte s rajčatovou omáčkou, ozdobené zbylými rajčátky.