• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mandlový koláč s pošírovanými hruškami
Napište svůj komentář k receptu

Mandlový koláč s pošírovanými hruškami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandlový koláč s pošírovanými hruškami
Mandlový koláč s pošírovanými hruškami
Mandlový koláč s pošírovanými hruškami
Mandlový koláč s pošírovanými hruškami
Mandlový koláč s pošírovanými hruškami
Mandlový koláč s pošírovanými hruškami
Mandlový koláč s pošírovanými hruškami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tento koláč zaútočí nejen na vaše chuťové pohárky, ale potěší i vaše oko a provoní celou kuchyni. Mandlový korpus pokladený hruškami pošírovanými v červeném víně a zalitý smetanovo-mandlovou náplní je zkrátka neodolatelný.

Suroviny

6 porce
    • 125
      g máslo
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g hladká mouka
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • 60
      g mandle plátky
    • 1
      špetka sůl
  • Pošírované hrušky
    • 3
      ks hrušky
    • 300
      ml červené víno
    • 100
      g cukr krupice
    • 2
      ks badyán celý
  • Náplň
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 80
      g třtinový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 60
      g mleté mandle

Postup přípravy receptu

1
Změklé máslo utřete s cukrem do pěny a poté přidejte vejce. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, mandlemi a solí a nasypte k máslové směsi. Krátce třete, až vznikne hladké pevné těsto. Položte ho na plochu mezi dva pečicí papíry, vyválejte plát silný asi 1 cm a dejte vychladit do ledničky.

RADA: 6 lahodných ovocných koláčů

2
Hrušky oloupejte, rozpulte a vykrojte jádřinec. V hrnci smíchejte víno s cukrem a badyánem, přiveďte k varu, opatrně vložte hrušky a vařte na mírném plameni 20 minut. Poté hrušky vyndejte a po zchladnutí nakrájejte do vějířku.
3
Na náplň prošlehejte smetanu s cukrem a vejci, přimíchejte mleté mandle. Vychladlým těstem vyložte formu, okraje seřízněte a upečte v troubě předehřáté na 180 °C, nejprve 10 minut „naslepo“ (tedy vyložené pečicím papírem a zatížené luštěninami) a poté dalších 10 minut. Na dno korpusu rozložte hrušky a zalijte mandlovou náplní. Pečte 40 minut. Koláč krájejte až po vychladnutí.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandlové koláčky s třešněmi

Mandlové koláčky s třešněmi

Jablečno-mandlový koláč

Jablečno-mandlový koláč

Mandlový koláč s rebarborou

Mandlový koláč s rebarborou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Červené víno Cukr krupice Hladká mouka Hrušky Mandle Máslo Mleté mandle Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Sůl Třtinový cukr Vejce

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Cuketový koláč II.

Cuketový koláč II.

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Rychlé kuře s bramborem

Rychlé kuře s bramborem

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Psí keksy

Psí keksy

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

298
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
149
Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)
Tříbarevná buchta z…
107
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
93
Lasagne bez bešamelu
Lasagne bez bešamelu
92
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Mandlový dort s kapučínovým krémem
Mandlový dort s kapučínovým krémem
Mandlový dort z bílků
Mandlový dort z bílků
Mandlový koláč s hruškami
Mandlový koláč s hruškami
Mandlový koláč s rebarborou
Mandlový koláč s rebarborou
Mandlový sen
Mandlový sen
Mandlový štrůdl (závin)
Mandlový štrůdl (závin)
  • Recepty.cz
  • Mandlový koláč s pošírovanými hruškami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact