Mouku společně s máslem, vodou a cukrem vypracujeme v tuhé těsto. Musíme pracovat rychle, aby se máslo moc nerozpustilo. Zabalíme do potravinové folie a dáme odležet cca na 1 hodinu do lednice.
2
Oloupané a na klínky nakrájené hrušky povaříme společně s cukrem, skořicí a hřebíčkem cca 5 minut. Poté vyndáme a řádně usušíme.
3
Mleté mandle vyšleháme s povoleným máslem, přidáme cukr a vajíčka. Místo mandlí můžeme použít klidně i vlašské nebo lískové oříšky - každému co chutná.
4
Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu nebo formu na koláč vymažeme tukem a vysypeme moukou. Ztuhlé těsto zlehka vyválíme a vytlačíme do formy i okraje. Na připravené těsto navrstvíme náplň a poklademe ji hruškami.
Pečeme cca 30 minut.