g
mandlový krém
(např. mandlová pasta DIA od značky Almendrina)
krém
1
balení
mascarpone
250 g
3
lžíce
mandlový krém
(např. mandlová pasta DIA od značky Almendrina)
1
lžička
vanilkový extrakt
(lze nahradit vanilkou)
Postup přípravy receptu
1
Rozehřejte troubu na 170°C. Dortovou formu vyložte pečícím papírem.
2
Ušlehejte tuhý sníh z bílků. Žloutky s DIA mandlovou pastou ušlehejte do světlé pěny. Sníh z bílků opatrně promíchejte se žloutkovou pěnou a postupně přisypávejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
3
Těsto nalejte do formy a pečte při 170°C cca 40 minut (záleží na troubě, je lepší vyzkoušet nakonec špejlí).
4
V míse ušlehejte mascarpone s DIA mandlovou pastou a vanilkovým extraktem. Rozkrojte vychladlý korpus a natřete 2/3 krému. Zbylým krémem potřete vrch a boky dortu. Na dozdobení posypte plátky mandlí. Dejte vychladit do lednice.