Dekuji za upresneni. Myslim, ze jsem mela dort nechat v troube dele, v tom byl asi ten problem. Mozna jeste jednou vyzkousim s moukou.
...velikost formy byla v pořádku, dort se musí řádně propéct a dopéct, jinak se po vyndání z trouby sráží a splaskne(to je úděl škrobu)..., pokud chcete mít jistotu, že zůstane nafouklý a nadýchaný, vyměňte solamyl za mouku(polohrubou nebo hladkou)...
To me take napadlo, ale testo bylo dost ridke a to jsem tam ani nedala cele deci rumu. Pri peceni rum probublaval, na povrchu byl dort sama boule. Po vytazeni jsem mela tenkou placku, ktera je na povrchu rozpraskana a vypada jako posypana drobenkou. Nicmene muj zmlsany Francouz dort bez problemu pojida, takze je nejspis vse tak, jak ma byt :-D Jeste dodam, ze jsem pekla v dortove forme o prumeru 26 cm.
Nikdy jsem dort nepekla, ale řekla, bych, že ten solamyl je místo mouky. Ale Jirka určitě prozradí víc :-)
Nebyla jsem prihlasena, proto se asi muj dotaz neobjevil ve vypisu novych komentaru. Prosim tedy jeste jednou o upresneni receptu (viz muj prispevek nize). Dekuji.
Muzete nekdo potvrdit, zda je recept uplny? Nechybi zde mouka? Vyzkousela jsem a nejsem si jista, zda ma dort takto vypadat a chutnat :-( Ja ho urcite jist nebudu a manzel to pry zkusi ke snidani s kavou. Dekuji za upresneni.
Přesně takto dělám těsto na beránka.Děti ho chtějí sice polít čokoládou,ale my ho máme raději pocukrovaný-tak jak píšete.1*