• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mandlovo-kakaová srdíčka
Napište svůj komentář k receptu

Mandlovo-kakaová srdíčka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
6fotografií
Nahrát fotku
 

Báječně křupavá a vánočním kořením provoněná srdíčka, připravená jen z mletých mandlí, cukru, kakaa a bílků, potěší i ty, kteří nemohou lepek.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • na 2 plechy
    • 250
      g mleté mandle
    • 250
      g moučkový cukr
    • 50
      g kakao
    • 1
      lžička skořice
    • 0,50
      lžička hřebíček mletý
    • 2
      ks bílek
    • 3
      lžíce mandlový likér
    • cukr krystal na posypání

Postup přípravy receptu

1
Ve větší míse smíchejte všechny sypké suroviny. V misce vidličkou prošlehejte bílky do pěny a vlijte je k suché směsi. Přidejte mandlový likér. Nejdříve nožem krouživým pohybem vmíchejte tekutiny do směsi a pak začněte rukama zpracovávat těsto. Zprvu to půjde ztuha, ale vytrvejte, hmota se poddá a vznikne pevné, hutné těsto. Vytvarujte z něj kouli, zploštěte ji na vyšší placku, zabalte do fólie a uložte do ledničky. Těsto nechte odležet minimálně přes noc, ale klidně dva dny.

RADA: Jak na linecké cukroví? Mrkněte na VIDEO

2
Těsto vložte mezi dva archy pečicího papíru a rozválejte na placku 1 cm silnou. Posypte krystalky cukru, přejeďte válečkem a vykrajujte tvary. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C, asi 8 minut. Nechte vychladnout a skladujte v uzavíratelné krabici.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na měkké medové perníčky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makronková srdíčka

Makronková srdíčka

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka s ořechy

Linecká srdíčka s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krystal Hřebíček mletý Kakao Mandlový likér Mleté mandle Moučkový cukr Skořice

Linecké cukroví

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Italská caponata

Italská caponata

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Linecké cukroví

Poslední sledované recepty

51
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
30
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
25
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
25
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
21
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Mandlové sušenky s čokoládou
Mandlové sušenky s čokoládou
Mandlové věnečky
Mandlové věnečky
Mandlovo-citronové linecké sušenky s čokoládou a pistáciemi
Mandlovo-citronové linecké sušenky s…
Mandlovo-mrkvový řez
Mandlovo-mrkvový řez
Mandlový (kokosový) chlebíček
Mandlový (kokosový) chlebíček
Mandlový crumble s rebarborou
Mandlový crumble s rebarborou
  • Recepty.cz
  • Mandlovo-kakaová srdíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact