• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mandlovo-kakaová srdíčka
Napište svůj komentář k receptu

Mandlovo-kakaová srdíčka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
Mandlovo-kakaová srdíčka
6fotografií
Nahrát fotku
 

Báječně křupavá a vánočním kořením provoněná srdíčka, připravená jen z mletých mandlí, cukru, kakaa a bílků, potěší i ty, kteří nemohou lepek.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • na 2 plechy
    • 250
      g mleté mandle
    • 250
      g moučkový cukr
    • 50
      g kakao
    • 1
      lžička skořice
    • 0,50
      lžička hřebíček mletý
    • 2
      ks bílek
    • 3
      lžíce mandlový likér
    • cukr krystal na posypání

Postup přípravy receptu

1
Ve větší míse smíchejte všechny sypké suroviny. V misce vidličkou prošlehejte bílky do pěny a vlijte je k suché směsi. Přidejte mandlový likér. Nejdříve nožem krouživým pohybem vmíchejte tekutiny do směsi a pak začněte rukama zpracovávat těsto. Zprvu to půjde ztuha, ale vytrvejte, hmota se poddá a vznikne pevné, hutné těsto. Vytvarujte z něj kouli, zploštěte ji na vyšší placku, zabalte do fólie a uložte do ledničky. Těsto nechte odležet minimálně přes noc, ale klidně dva dny.

RADA: Jak na linecké cukroví? Mrkněte na VIDEO

2
Těsto vložte mezi dva archy pečicího papíru a rozválejte na placku 1 cm silnou. Posypte krystalky cukru, přejeďte válečkem a vykrajujte tvary. Skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C, asi 8 minut. Nechte vychladnout a skladujte v uzavíratelné krabici.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na měkké medové perníčky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makronková srdíčka

Makronková srdíčka

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka s ořechy

Linecká srdíčka s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krystal Hřebíček mletý Kakao Mandlový likér Mleté mandle Moučkový cukr Skořice

Linecké cukroví

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Mrkvánky

Mrkvánky

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Povidlové kapsičky

Povidlové kapsičky

Dietní buchta

Dietní buchta

Houbová bramboračka

Houbová bramboračka

Smoothie z červené řepy

Smoothie z červené řepy

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Linecké cukroví

Poslední sledované recepty

107
Houbové aglio olio
Houbové aglio olio
104
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Zavařená strouhaná…
95
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…
89
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
49
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…

Zajímavé články

Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
AHA.cz Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Smrt manžela Saskie Burešové Obdržálka (†84): Co odhalilo parte!

Smrt manžela Saskie Burešové Obdržálka (†84): Co odhalilo parte!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Další doporučené recepty:

Mandlové sušenky s čokoládou
Mandlové sušenky s čokoládou
Mandlové věnečky
Mandlové věnečky
Mandlovo-citronové linecké sušenky s čokoládou a pistáciemi
Mandlovo-citronové linecké sušenky s…
Mandlovo-mrkvový řez
Mandlovo-mrkvový řez
Mandlový (kokosový) chlebíček
Mandlový (kokosový) chlebíček
Mandlový crumble s rebarborou
Mandlový crumble s rebarborou
  • Recepty.cz
  • Mandlovo-kakaová srdíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact