Na vále vypracujeme husté těsto, vyválíme šišky max. průměr 3 cm (rozpečou se do široka) na délku plechu. Na pomaštěném plechu je potřeme bílkem a upečeme v teplejší troubě.
2
Hned za tepla z nich nakrájíme (nasekáme) šikmé řezy a rozložené na plechu je v mírné troubě osušíme do růžova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vendy
|3. 2. 2011 17:58
Píšete pozor na zuby? Tak to jste mě uklidnili, upekla jsem, na pohled nádhera, ovšem chrup opravdu dostává zabrat! =-O
Jana Remková
|26. 7. 2008 14:08
No,hned mne napadlo,že ne ale,ale ALA.Takže něco na vylámání zubů?Ale stojí to za vyzkoušení.Díky.
Oldřich Gargulák
|23. 7. 2008 18:31
Chyba v názvu "alla", snad bude opraveno.Mandle neloupat, nesekat-dělá se to výborně po upečení a na řezu to pěkně vypadá. Při konzumaci pozor na zuby, tyto sušenky se povětšinou mlsají po namočení do dezertního vína, ale určitě si pochutnáte i s vínem stolním.