Mouku promícháme s cukrem a mandlemi. Přidáme žloutek a změklé pokrájené máslo. Vypracujeme těsto, vyválíme je v plát silný asi 5 mm. Rádýlkem jej pokrájíme na tyčinky široké 5 mm a dlouhé 5 cm. Přineseme je na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a v horké troubě prudce upečeme.
2
Po vychladnutí jeden konec tyčinek namočíme v rozehřáté čokoládě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Z-Zuzi
|8. 12. 2010 20:06
Těsto se mi neustále trhalo a nešlo vyválet. Nakonec jsem ho válela opravdu po malých částech. Chuťově ujdou,ale ta práce s tim těstem :-(
Sabrina
|12. 12. 2005 08:46
ty Sirky jsou sice jednoduche a po upeceni chutnaji dobre, jen nejak to neslo vyvalet, porad se to drolilo, nedrzelo to pohromade, takze jsem ty sirky delala rukama, Anonym - no tak stredni balicek, ja pouzila 50 gramu
Anonym
|17. 11. 2005 18:36
Balíček oloupaných a nastrouhaných mandlí? Ale jak veliký...?