Mandle spaříme horkou vodou, ochladíme a oloupeme. Mandle, sůl, med a vodu asi 50 °C teplou v mixéru důkladně rozmixujeme. Mléko můžeme rozředit na požadovanou hustotu vlažným kravským nebo sójovým mlékem či vodou, přisladit nebo jinak ochutit. Podáváme k přesnídávce jako výživově bohatý nápoj.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hana
|15. 9. 2014 12:52
https://www.caro.cz
Marsella
|25. 11. 2010 19:29
Tak známkuji-za 5!Protože ředit se má jen převařenou vodou.Sladit lze i javorovým sirupem.Je to dobrá nahrážka mléka,s tím,že je zachován vápník-z mandlí,ořechů. Zdravím zastánce zdravé výživy