strouhanka
nebo strouhaný perník na vysypání hrnků
Postup přípravy receptu
1
Hrnky(4 čajové)si důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou nebo perníkem.Než je budeme potřebovat,vložíme je do chladna,nejlépe do lednice.
2
Mandle opražíme na suché pánvi dozlatova.Pečivo pokrájíme na kostičky a vložíme do osoleného mléka se žloutky.Pak přidáme mandle a petrželku,zlehka promícháme.Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků a naplníme stejnoměrně všechny hrnky.
3
Hrnky vložíme do hrnce s vroucí vodou tak,aby sahala asi do poloviny výšky hrnků.Přikryjeme poklicí a vaříme cca 17 minut.Po uvaření vyndáme hrnky z vody,malým nožem uvolníme strany knedlíků od hrnku a vyklopíme je.Pokrájíme nití na plátky nebo jen zešikma přepůlíme.
4
Knedlíky z hrnečků vysypaných strouhankou podáváme například ke sladkokyselým omáčkám-křenová,koprová,šípková,švestková... .Ty,které máme vysypané perníkem například ke zvěřině,ale i k omáčkám,které obsahují perník.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Honza
|4. 11. 2012 20:45
Manželka je dělala již dvakrát a vždycky se povedly. Jsou velice lehké a chutnají skvěle. Doporučuji, nenáročné.
P.S: Opravdu dobře vymazat máslem, třeba rozehřátým v mikrovlnce :-)