• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mandlové hříbečky
Napište svůj komentář k receptu

Mandlové hříbečky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandlové hříbečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mleté mandle loupané
    • 100
      g vlašské ořechy mleté
    • 200
      g cukr mletý
    • 2
      ks bílek
    • 1
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme a uhněteme těsto, polovinu obarvíme kakaem. Z bílého těsta tvarujeme nožičky, z černého kloboučky. Hříbečky necháme trošku oschnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky

Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mila Veselá | 12. 12. 2006 14:45

    Do trouby ne, stačí nechat na vzduchu, aby oschly jen na povrchu a pak schovat do chladna. Dobréje proložit je alobalem nebo papírem na pečení, aby se nepomačkaly.Maminka je dávala schnout na skříň, ale možná to byla spíš schovávačka.

  • Martina Vašková | 12. 12. 2006 11:08

    Chtěla jsem se zeptat jestli to, že necháme hříbečky oschnout znamená, že se mají strčit na chvilku do trouby? Nějak mi to z toho není jasné. Díky moc předem za radu.

  • Eva Blažková | 11. 12. 2006 17:01

    děkuji..., nakonec jsem tam dala víc oříšků a tím se to zahustilo a snad to bude jedlé

  • Mila Veselá | 10. 12. 2006 21:35

    Řídké by to být nemělo, , letos jsem opět dělala a těsto bylo akorát. Možná jste použila větší vejce. V tom je někdy dost velký rozdíl. Stačilo přidat trošku víc mandlí nebo ořechů. Barva není úplně bílá, my jsme jim doma říkali křemenáče, ty mnají také takovou šedou nožku.

  • Eva Blažková | 10. 12. 2006 13:40

    pustila jsem se do výroby tohoto receptu, ale jsem zoufalá. Těsto je naprosto řídké, nechápu, jak z toho můžete dostat bílou barvu, když mandle jsou spíš žluté . Neměl se ten bílek napřed ušlehat ? Zkusí mi někdo poradit, prosím

  • Eva Matoušková | 30. 11. 2006 09:24

    Mandlové hříbečky jsou u nás velmi populární. Každý rok je děláme minimálně z půl kila mandlí. Jen nepřidáváme mleté ořechy. Trošku dusí. Těsto je čistě z mandlí, bílku a cukru. Celé houbičky jsou bílé a po zaschnutí jim namáčíme hlavičky do rozpuštěné čokolády. Jsou opravdu nádherné a výborné.

  • Jana Tichá | 3. 10. 2005 11:53

    A také je ještě dobré konce nožiček potřít bílkem a posypat kokosem obarveným zeleným bretonem. Vypadá to jako mech.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Nepečené Cukroví Pro děti Syrové Vánoce Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Kakao Mleté mandle Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Beránek piškotový

Beránek piškotový

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Pesto Rosso

Pesto Rosso

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

83
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
35
Hovězí na žampionech
Hovězí na žampionech
32
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
29
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
26
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo

Zajímavé články

Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Mandlové hříbečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact