Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme smetanu a vypracujeme těsto. Vyválíme plát asi 4 mm vysoký, posypeme cukrem a mandlemi, lehce válečkem přitlačíme do těsta a krájíme rádýlkem nebo nožem čtverečky. Chceme-li udělat čtverečky slané dáme místo cukru k mandlím sůl. Pečeme v hodně vyhřáté troubě. Sladké podáváme např. ke zmrzlině nebo přidáváme do směsi drobného pečiva a slané pojídáme k vínu nebo ke slaným pomazánkám.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vlastimila Vacková
|4. 2. 2006 12:21
Slané jsem vyzkoušela na Silvestra a bylo dobré, dávala jsem nejen mandle, ale i solené buráky
Emila
|1. 2. 2006 21:40
Tenhle recept dělám hlavně naslano a je to moc dobré pečivo k vínu, k různému posezení......... Na sladko jsem také dělala, ale slané nám chutná lépe, někdy sypu mandlemi a sýrem, někdy mandlemi a kmínem a někdy jen s mandlemi a solí jak je v receptu. Také se dá do těsta přidat trochu papriky nebo begety nebo tlučený kmín