Ve větší míse smícháme mouku a mleté mandle. Uprostřed těsta uděláme důlek a do něj vložíme droždí. Přidáme vlažné mléko a s trochou mouky vypracujeme těsto. Přikryjeme utěrkou a asi 15 minut necháme kynout.
2
Přidáme žloutky, máslo, cukr a sůl. Dřevěnou lžící mícháme, až vznikne homogenní těsto. Těsto rukama prohněteme na pomoučené ploše, až je měkké a vláčné. Vymastíme pečící plech. Z těsta vykrojíme kuličky velké jako vajíčko a stejný počet kuliček velikosti třešní. Velkou kuličku lehce spojíme s menší a položíme na plech. Kuličky můžeme též vložit do formy na briošky. Přikryjeme je utěrkou a 2 hodiny necháme uležet, až nakynou na dvojnásobek své velikosti.
3
Asi 15 minut před koncem kynutí zahřejeme troubu na 200 C. Briošky potřeme rozšlehaným vejcem. V troubě pečeme asi 15 minut do zlatova. Nejsme-li si jisti, zda jsou briošky hotové, píchneme do jedné špejlí. Těsto nesmí zůstávat po vytažení na špejli.