S těmi jogurty máte 1000% pravdu. Tzv. "netučné" jogurty jsou totiž nastavované škrobem. Takže jogurt 0,1% tuku je v podstatě už asi téměř čistý škrob. Takže efekt na zažívání nulový, o chuti raděj nemluvit. Není nad klasický pravý živý jogurt.
Až v posledních dnech jsem si všimla těch zkratek "BT" a "BC". Myslím, že původní myšlenka byla dobrá - pomoci k rychlejší orientaci v té spoustě receptů těm, co musí tuk a cukr omezovat, případně by se cukru měli vyhnout úplně. Z tohoto úhlu pohledu mi ale tento recept do kategorie "BC" opravdu nezapadá, protože v dětských piškotech i v dětské přesnídávce je cukru neurekom. A přiznám se, že nechápu vyčítavé reakce těch, co žádná dietní omezení nemají ("tak pijte jen čistou vodu"), protože oni sami - právě na rozdíl od diabetiků - mají daleko větší výběr a když jim samotným diabetické recepty nevyhovují, snadno je můžou nebrat v potaz a prostě k nim své hloupé komentáře nepřipojovat. Ne každý jsme zdravý jako rybička. (Ono i o zdraví těch rybek by se v naší čím dál tím víc přechemizované a přetechnizované společnosi koneckonců asi dalo dost úspěšně pochybovat.)
Je vidět že někdo to pochopí a někdo né.Paní Di je nějak moc sečtělá ale neoběktivní.Například tvrdí že neviděla něco tučného nekalorickýho.Vemem si tučný a netučný jogurt je v tom rozdíl 99.8% tuku ale pouze 27% kalorii,to znamená je lepší sníst 1 tučný než 2 netučné.A "VOTOM" TO JE.Pokud chce tento recept používat jako diabetička musí používat DIA suruviny.A co se týče tuku z mandlí tak organismu velmi prospívá a jako žena by jste měla vědět že odstraňuje vrásky.
Souhlasím s p.Ditou.Taky to chápu tak,že je to recept bez cukru či tuku v ingrediencích a ne v produktu.Pokud by to tak bylo,tak bych recept zařadila mezi DIA recepty.V kategoriích nevim jestli je,ne-li třeba by šel zařadit.Tato kategorie má nějaké omezení(cukr,tuk,lepek apod.)
Asi jste mě opravdu nepochopila a hlavně jste nepochopila pana Františka.V reptech jde o to, že recept bez tuku je prostě recept bez přidaného tuku.Kouknu do ledničky,nemám máslo,najdu si recept BT a už můžu "vařit" a ne tady listovat v receptech a něco bez tuku složitě hledat.Pro nedietářky je tenhle způsob značení receptů super.Snad si proboha někdo nemyslí, že udělá výborné mandlové bodlinky BT a BC?!Chcete-li něco ÚPLNĚ BT a BC,tak se dejte decku vody,to je tak jediné,co existuje.
Paní Dito, dle Vaší logiky budu jíst bezmasé jídlo, když si koupím sekanou, doma si ji opeču a přidám k ní třeba zeleninu. Cukr se tam nedává, ale je tam - jaký má tahle slovní ekvilibristika smysl? Souhlasím s paní Červenkovou, že je to dost zavádějící označovat takové recepty BC, případně BT. Je to přesně tak, jako když si někdo naivní myslí, že v diabetických sladkostech nebo light cole nejsou žádné sacharidy nebo že obsahují méně kalorií, proto je může požívat ve velkém množství diabetik i ten, kdo chce hubnout. Svět chce být klamán a klamán je. Konec debaty!
Teda vy jste na pána zlá, cukr se tam sám o sobě opravdu nedává a o tohle v receptech přece šlo, ne?Už jste jedla něco bez tuku a cukru?Vždyť je to i v rohlíku, tak nechte slovíčkaření.
Ale dává, vždyť Vám to jasně říkáme! Je úplně jedno, jestli ho tam nasypete přímo nebo v piškotech a přesnídávce. Tento recept není BT - o diabeticích nebyla řeč.
To nejsou recepty kde není cukr ale nedává se tam.Nejedná se o DIA recepty.
Stejně tak obsahuje med cukr a mandle tuk.
to je dost zavádějící, tento recept rozhodně není bez cukru, vždyt v piškotech je cukru spousta..