• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mandlové bodlinky - nepečené (BT) (BC)
Napište svůj komentář k receptu

Mandlové bodlinky - nepečené (BT) (BC)

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandlové bodlinky - nepečené (BT) (BC)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mandle
    • 15
      ks dětské piškoty 10-15
    • 1
      lžíce med
    • citronová šťáva
    • 1
      lžíce přesnídávka dětská
    • mandle - loupané na zdobení

Postup přípravy receptu

1
Mandle a piškoty nastrouháme, spojíme medem, přesnídávkou, citronovou šťávou a vypracujeme tužší těsto. Necháme odležet v chladnu. Potom z něj tvarujeme kuličky, do kterých zapícháme na nudličky nakrájené oloupané mandle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky

Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky

Slavnostní mandlové pagáčiky

Slavnostní mandlové pagáčiky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 25. 11. 2007 21:28

    S těmi jogurty máte 1000% pravdu. Tzv. "netučné" jogurty jsou totiž nastavované škrobem. Takže jogurt 0,1% tuku je v podstatě už asi téměř čistý škrob. Takže efekt na zažívání nulový, o chuti raděj nemluvit. Není nad klasický pravý živý jogurt.

  • Anonym | 25. 11. 2007 10:14

    Až v posledních dnech jsem si všimla těch zkratek "BT" a "BC". Myslím, že původní myšlenka byla dobrá - pomoci k rychlejší orientaci v té spoustě receptů těm, co musí tuk a cukr omezovat, případně by se cukru měli vyhnout úplně. Z tohoto úhlu pohledu mi ale tento recept do kategorie "BC" opravdu nezapadá, protože v dětských piškotech i v dětské přesnídávce je cukru neurekom. A přiznám se, že nechápu vyčítavé reakce těch, co žádná dietní omezení nemají ("tak pijte jen čistou vodu"), protože oni sami - právě na rozdíl od diabetiků - mají daleko větší výběr a když jim samotným diabetické recepty nevyhovují, snadno je můžou nebrat v potaz a prostě k nim své hloupé komentáře nepřipojovat. Ne každý jsme zdravý jako rybička. (Ono i o zdraví těch rybek by se v naší čím dál tím víc přechemizované a přetechnizované společnosi koneckonců asi dalo dost úspěšně pochybovat.)

  • František Brusák | 25. 11. 2007 08:39

    Je vidět že někdo to pochopí a někdo né.Paní Di je nějak moc sečtělá ale neoběktivní.Například tvrdí že neviděla něco tučného nekalorickýho.Vemem si tučný a netučný jogurt je v tom rozdíl 99.8% tuku ale pouze 27% kalorii,to znamená je lepší sníst 1 tučný než 2 netučné.A "VOTOM" TO JE.Pokud chce tento recept používat jako diabetička musí používat DIA suruviny.A co se týče tuku z mandlí tak organismu velmi prospívá a jako žena by jste měla vědět že odstraňuje vrásky.

  • Anonym | 21. 11. 2007 11:42

    Souhlasím s p.Ditou.Taky to chápu tak,že je to recept bez cukru či tuku v ingrediencích a ne v produktu.Pokud by to tak bylo,tak bych recept zařadila mezi DIA recepty.V kategoriích nevim jestli je,ne-li třeba by šel zařadit.Tato kategorie má nějaké omezení(cukr,tuk,lepek apod.)

  • Dita Vachtlová | 20. 11. 2007 18:10

    Asi jste mě opravdu nepochopila a hlavně jste nepochopila pana Františka.V reptech jde o to, že recept bez tuku je prostě recept bez přidaného tuku.Kouknu do ledničky,nemám máslo,najdu si recept BT a už můžu "vařit" a ne tady listovat v receptech a něco bez tuku složitě hledat.Pro nedietářky je tenhle způsob značení receptů super.Snad si proboha někdo nemyslí, že udělá výborné mandlové bodlinky BT a BC?!Chcete-li něco ÚPLNĚ BT a BC,tak se dejte decku vody,to je tak jediné,co existuje.

  • Di | 16. 11. 2007 06:18

    Paní Dito, dle Vaší logiky budu jíst bezmasé jídlo, když si koupím sekanou, doma si ji opeču a přidám k ní třeba zeleninu. Cukr se tam nedává, ale je tam - jaký má tahle slovní ekvilibristika smysl? Souhlasím s paní Červenkovou, že je to dost zavádějící označovat takové recepty BC, případně BT. Je to přesně tak, jako když si někdo naivní myslí, že v diabetických sladkostech nebo light cole nejsou žádné sacharidy nebo že obsahují méně kalorií, proto je může požívat ve velkém množství diabetik i ten, kdo chce hubnout. Svět chce být klamán a klamán je. Konec debaty!

  • Dita Vachtlová | 15. 11. 2007 17:05

    Teda vy jste na pána zlá, cukr se tam sám o sobě opravdu nedává a o tohle v receptech přece šlo, ne?Už jste jedla něco bez tuku a cukru?Vždyť je to i v rohlíku, tak nechte slovíčkaření.

  • Di | 15. 11. 2007 14:25

    Ale dává, vždyť Vám to jasně říkáme! Je úplně jedno, jestli ho tam nasypete přímo nebo v piškotech a přesnídávce. Tento recept není BT - o diabeticích nebyla řeč.

  • František Brusák | 14. 11. 2007 23:41

    To nejsou recepty kde není cukr ale nedává se tam.Nejedná se o DIA recepty.

  • Di | 14. 11. 2007 06:11

    Stejně tak obsahuje med cukr a mandle tuk.

  • Eva Červenková | 13. 11. 2007 19:06

    to je dost zavádějící, tento recept rozhodně není bez cukru, vždyt v piškotech je cukru spousta..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Dětské piškoty Mandle Mandle - loupané Med Přesnídávka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Sýrová pomazánka s nivou

Sýrová pomazánka s nivou

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Květákové řízky

Květákové řízky

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

30
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
29
Kuřecí nudličky se zeleninou
Kuřecí nudličky se…
29
Korpus na dort
Korpus na dort
29
Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Čočkový salát s pečenou…
27
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Vdovec po Hance Zagorové (†75) Margita: První slova o novém vztahu!

Vdovec po Hance Zagorové (†75) Margita: První slova o novém vztahu!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • Mandlové bodlinky - nepečené (BT) (BC)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact