• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mandlové bodlinky - nepečené (BT) (BC)
Napište svůj komentář k receptu

Mandlové bodlinky - nepečené (BT) (BC)

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandlové bodlinky - nepečené (BT) (BC)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mandle
    • 15
      ks dětské piškoty 10-15
    • 1
      lžíce med
    • citronová šťáva
    • 1
      lžíce přesnídávka dětská
    • mandle - loupané na zdobení

Postup přípravy receptu

1
Mandle a piškoty nastrouháme, spojíme medem, přesnídávkou, citronovou šťávou a vypracujeme tužší těsto. Necháme odležet v chladnu. Potom z něj tvarujeme kuličky, do kterých zapícháme na nudličky nakrájené oloupané mandle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky

Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky

Slavnostní mandlové pagáčiky

Slavnostní mandlové pagáčiky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 25. 11. 2007 21:28

    S těmi jogurty máte 1000% pravdu. Tzv. "netučné" jogurty jsou totiž nastavované škrobem. Takže jogurt 0,1% tuku je v podstatě už asi téměř čistý škrob. Takže efekt na zažívání nulový, o chuti raděj nemluvit. Není nad klasický pravý živý jogurt.

  • Anonym | 25. 11. 2007 10:14

    Až v posledních dnech jsem si všimla těch zkratek "BT" a "BC". Myslím, že původní myšlenka byla dobrá - pomoci k rychlejší orientaci v té spoustě receptů těm, co musí tuk a cukr omezovat, případně by se cukru měli vyhnout úplně. Z tohoto úhlu pohledu mi ale tento recept do kategorie "BC" opravdu nezapadá, protože v dětských piškotech i v dětské přesnídávce je cukru neurekom. A přiznám se, že nechápu vyčítavé reakce těch, co žádná dietní omezení nemají ("tak pijte jen čistou vodu"), protože oni sami - právě na rozdíl od diabetiků - mají daleko větší výběr a když jim samotným diabetické recepty nevyhovují, snadno je můžou nebrat v potaz a prostě k nim své hloupé komentáře nepřipojovat. Ne každý jsme zdravý jako rybička. (Ono i o zdraví těch rybek by se v naší čím dál tím víc přechemizované a přetechnizované společnosi koneckonců asi dalo dost úspěšně pochybovat.)

  • František Brusák | 25. 11. 2007 08:39

    Je vidět že někdo to pochopí a někdo né.Paní Di je nějak moc sečtělá ale neoběktivní.Například tvrdí že neviděla něco tučného nekalorickýho.Vemem si tučný a netučný jogurt je v tom rozdíl 99.8% tuku ale pouze 27% kalorii,to znamená je lepší sníst 1 tučný než 2 netučné.A "VOTOM" TO JE.Pokud chce tento recept používat jako diabetička musí používat DIA suruviny.A co se týče tuku z mandlí tak organismu velmi prospívá a jako žena by jste měla vědět že odstraňuje vrásky.

  • Anonym | 21. 11. 2007 11:42

    Souhlasím s p.Ditou.Taky to chápu tak,že je to recept bez cukru či tuku v ingrediencích a ne v produktu.Pokud by to tak bylo,tak bych recept zařadila mezi DIA recepty.V kategoriích nevim jestli je,ne-li třeba by šel zařadit.Tato kategorie má nějaké omezení(cukr,tuk,lepek apod.)

  • Dita Vachtlová | 20. 11. 2007 18:10

    Asi jste mě opravdu nepochopila a hlavně jste nepochopila pana Františka.V reptech jde o to, že recept bez tuku je prostě recept bez přidaného tuku.Kouknu do ledničky,nemám máslo,najdu si recept BT a už můžu "vařit" a ne tady listovat v receptech a něco bez tuku složitě hledat.Pro nedietářky je tenhle způsob značení receptů super.Snad si proboha někdo nemyslí, že udělá výborné mandlové bodlinky BT a BC?!Chcete-li něco ÚPLNĚ BT a BC,tak se dejte decku vody,to je tak jediné,co existuje.

  • Di | 16. 11. 2007 06:18

    Paní Dito, dle Vaší logiky budu jíst bezmasé jídlo, když si koupím sekanou, doma si ji opeču a přidám k ní třeba zeleninu. Cukr se tam nedává, ale je tam - jaký má tahle slovní ekvilibristika smysl? Souhlasím s paní Červenkovou, že je to dost zavádějící označovat takové recepty BC, případně BT. Je to přesně tak, jako když si někdo naivní myslí, že v diabetických sladkostech nebo light cole nejsou žádné sacharidy nebo že obsahují méně kalorií, proto je může požívat ve velkém množství diabetik i ten, kdo chce hubnout. Svět chce být klamán a klamán je. Konec debaty!

  • Dita Vachtlová | 15. 11. 2007 17:05

    Teda vy jste na pána zlá, cukr se tam sám o sobě opravdu nedává a o tohle v receptech přece šlo, ne?Už jste jedla něco bez tuku a cukru?Vždyť je to i v rohlíku, tak nechte slovíčkaření.

  • Di | 15. 11. 2007 14:25

    Ale dává, vždyť Vám to jasně říkáme! Je úplně jedno, jestli ho tam nasypete přímo nebo v piškotech a přesnídávce. Tento recept není BT - o diabeticích nebyla řeč.

  • František Brusák | 14. 11. 2007 23:41

    To nejsou recepty kde není cukr ale nedává se tam.Nejedná se o DIA recepty.

  • Di | 14. 11. 2007 06:11

    Stejně tak obsahuje med cukr a mandle tuk.

  • Eva Červenková | 13. 11. 2007 19:06

    to je dost zavádějící, tento recept rozhodně není bez cukru, vždyt v piškotech je cukru spousta..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Dětské piškoty Mandle Mandle - loupané Med Přesnídávka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Zeleninové placičky II.

Zeleninové placičky II.

Tuňáková pomazánka VI.

Tuňáková pomazánka VI.

Ořechovo-kávové řezy

Ořechovo-kávové řezy

Turistická pomazánka

Turistická pomazánka

Podzimní polévka s houbami

Podzimní polévka s houbami

Rychlá tortilla

Rychlá tortilla

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

64
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
56
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
37
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
32
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
30
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Mandlové bodlinky - nepečené (BT) (BC)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact