• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Mandlová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Mandlová bábovka

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 35
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandlová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      g mandle
    • 1,50
      dl mléko
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 300
      g polohrubá mouka
    • tuk
    • strouhanka nebo mandle
    • 250
      g hera

Postup přípravy receptu

1
Heru utřeme s cukrem a žloutky, potom přidáváme střídavě mouku s práškem do pečiva a mandlemi, sníh z bílků a mléko. Hotové těsto lijeme do bábovkové formy, kterou vytřeme tukem, a vysypeme strouhankou se sekanými mandlemi nebo můžeme do jednotlivých žeber bábovky přilepit na tuk poloviny mandlí a pak teprve vysypat strouhankou.
2
Pečeme asi 30-40 minut zvolna ve vyhřáté troubě. Po vyklopení bábovky jsou mandle navrchu pěkně opečené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandlová buchta (bábovka, muffiny) s čokoládou

Mandlová buchta (bábovka, muffiny) s…

Mandlová bábovka

Mandlová bábovka

Mandlová omeleta

Mandlová omeleta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Koubová | 19. 2. 2012 18:51

    Zajímalo by mě, jestli mají být mandle nastrouhané nebo nasekané.. Díky! Jana

  • Kája Kohoutová | 7. 10. 2007 13:29

    tak jsme právě tuto bábovku ochutnali - je výtečná!!! Vůbec není suchá. Přidala jsem do ní pouze skořicový cukr (kvůli synovi). Bábovka je opravdu vynikající, moc děkuji za recept a vřele doporučuji dalším!

  • anatéma | 6. 5. 2007 08:09

    Na pečení a vaření jsem poleno, ale tahle bábovka se mi povedla! Dostala jsem velkou pochvalu, byla výborná :))

  • Martina Nedbalová | 25. 3. 2007 22:36

    Bábovka mi moc chutnala, přidala jsem jen vanilkový cukr a možná bych to ještě trochu zvýraznila něčím (citr. kůra, víc cukru), jinak je těsto velmi vláčné, bábovka je jemná a lehká. Určitě budu dělat i v budoucnu.

  • lenča | 7. 3. 2007 17:09

    Včera jsem tuto bábovku upekla,ale byla jsem z ní docela zklamaná.Podle chválozpěvů jsem si myslela,že to bude extra recept,ale......Byla poměrně suchá a docela na bábovku drahá.Olejová bábovka spotřebuje 4 vejce a sklenku oleje(krom jiného) a výsledek je mnohem,mnohem lepší.Ale znáte to : Sto lidí,sto chutí.

  • anonym | 7. 3. 2007 14:45

    Musím říct,že bábovka byla chuťově opravdu moc dobrá,deala jsem nasekané mandle a byly v ní krásně cítit.Jen se mi trochu přichytila na formu,dala jsem poze hrubou mouku na vysypání,příště použiju strouhanku,s ní se mi nikdy bábovka nepřilepí.

  • Irena Jamborová | 5. 3. 2007 13:40

    Upekla jsem a je opravdu výborná, příště vyzkouším místo mandlí lískové oříšky. Doma se po ní jen zaprášilo!

  • hana Valentová | 4. 3. 2007 18:54

    Dobrá, taková normálka, žádná hitparáda to ale není...

  • lenča | 4. 3. 2007 18:04

    Jakou formu mám použít.Mám recept na 4 vejce a když naleju těsto do vysoké formy,tak je plná.Ale 6 vajec?

  • Simona P. | 4. 3. 2007 12:07

    výborná za jedna

  • Marsí | 28. 2. 2007 13:15

    Paní Vlasto děkuji za recept...dávám za 1!...Miluji bábovky a moje sarančata také a tahle byla vynikající. Sice jsem trochu pozměnila z nouze ingredience, ale i tak byla výborná. Neměla jsem mandle, tak jsem dala zbytek lískových a vlašských ořechů a došlo i mléko, ale měla jsem nespotřebovanou šlehačku, tak jsem ji tam dala místo mléka. Prostě super!

  • Andra | 26. 2. 2007 09:18

    Výborná, len sa po nej zaprášilo.... 1.

  • Zdena z JM | 14. 2. 2007 06:18

    Myslím,že otázku známkování jsme tady probírali už mnohokrát a vždycky jsme nakonec došli k závěru,že nikde není napsáno,že pokud recept hodnotíte,neznamená to,že musíte napsat komentář.Je to přece na každém,jestli to chce nějak vysvětlovat.Proč to pořád někteří nechcete pochopit a neustále se domáháte nějakých jiných pravidel.

  • Anonym | 13. 2. 2007 15:02

    Už jste mě zase zblbly ... budu muset vyzkoušet jaké to vlastně je. Ingredience jsou totiž fenomenální :-)) musí to být bomba když s nima umí někdo zacházet !!!!!!

  • Jana z VM | 13. 2. 2007 14:19

    Jestli ji hodnotil někdo, komu nechutnala, tak by bylo fér, kdyby to napsal a tak zdůvodnil, proč tak hodnotil. Jinak je to nečestné jednání. Takových lidí se tady najde víc, už se to stalo několikrát. Nikoho nesoudím, píšu svůj názor.

  • Anonym | 12. 2. 2007 16:47

    S ořechy místo mandlí je nepřekonatelná,v vláčná a dobroučká

  • René Vodičková | 12. 2. 2007 15:05

    Pekla jsem ji o víkendu a velice nám chutnala, prostě výborná.

  • Ada | 12. 2. 2007 11:19

    paní Jano z VM, třeba takto hodnotil člověk, kterému vůbec nechutnala !! Nesuďte hned každého. Mimo to, myslím, že je jedno, jestli recepty jsou v top 10, ale záleží přece na chuti

  • Jana z VM | 12. 2. 2007 11:13

    Jé, zapomněla jsem taky pochválit. V sobotu jsem ji pekla a přidala ještě trochu strouhaných lískových oříšků, byla vynikající. Krásně se upekla,byla taková "zlatá" a právem patří mezi nejlepší bábovky! No ale, zase někdo řádil a vyřadil ji z TOP 10. Je to fakt chudák, kdo toto dělá.....Vůbec se mi to bodování nelíbí, není objektivní a každý si v něm může dělat co chce.

  • Hospodyňka | 12. 2. 2007 09:44

    Je to bábovka jako peříčko. Místo mandlí byly lískové oříšky. Výborná!

  • misamacho12 totíková | 8. 2. 2007 12:08

    je to mnammmmmmmmmmmmmm

  • Vepřeková | 7. 2. 2007 16:58

    Místo mandlí jsem dala vlašské ořechy a byla výborná

  • Nilda | 7. 6. 2006 20:48

    není vůbec suchá

  • Anonym | 7. 6. 2006 18:21

    Nema chybu

  • Anonym | 17. 1. 2006 17:04

    Jednička!!!!!!!!! Je krásně vláčná

  • Alis | 20. 3. 2005 19:50

    Fakt výborná, přidala jsem k mandlím rozinky, jak píše Linda a je to bábovka SUPER

  • Linda | 11. 7. 2004 17:40

    Do bábovky jsem přidala rozinky namočené v rumu a nepřišla mi vůbec suchá, byla výborná!

  • Maxmiliána | 8. 7. 2004 12:20

    Vzhledem k tomu, že je to dost suché, tak nahoru polevu z moučkového cukru asi 75 g, 2 lžíce kakaa, lžíce horké vody, trochu rumu. Pořádně promíchat a ještě teplé nanášet na bábovku. Můžeme sypat i ořechy. Bastante bueno

  • Maxmiliána | 8. 7. 2004 10:18

    Já jsem do receptu dala místo mandlí na sucho opražené lískové oříšky. Je to lepší než s mandlemi.mŃam

  • Stanislava Novotná | 6. 7. 2004 18:04

    Přidala jsem nasekané sušené meruňky, bávovka se moc povedla

  • Alice | 22. 6. 2004 18:39

    Moc se mi povedla - přidala jsem do těsta ještě 10 dkg rozinek a 2 lžíce nasekaného kandovaného ovoce

  • Anonym | 11. 6. 2004 21:14

    Pečte při cca 170 - 180 ° a ke konci pečení trochu teplotu uberte

  • Anonym | 11. 6. 2004 19:12

    Chtěla bych vyzkoušet, při kolika stupních péci, nemám moc zkušeností s pečením?!

  • Anonym | 11. 6. 2004 18:38

    Výborná!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Mandle Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Strouhanka Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí maso na řecký způsob

Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka

Marinované špízy

Marinované špízy

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

98
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
62
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
33
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
28
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Mandlová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact