• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mandlová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Mandlová bábovka

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 35
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandlová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      g mandle
    • 1,50
      dl mléko
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 300
      g polohrubá mouka
    • tuk
    • strouhanka nebo mandle
    • 250
      g hera

Postup přípravy receptu

1
Heru utřeme s cukrem a žloutky, potom přidáváme střídavě mouku s práškem do pečiva a mandlemi, sníh z bílků a mléko. Hotové těsto lijeme do bábovkové formy, kterou vytřeme tukem, a vysypeme strouhankou se sekanými mandlemi nebo můžeme do jednotlivých žeber bábovky přilepit na tuk poloviny mandlí a pak teprve vysypat strouhankou.
2
Pečeme asi 30-40 minut zvolna ve vyhřáté troubě. Po vyklopení bábovky jsou mandle navrchu pěkně opečené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandlová buchta (bábovka, muffiny) s čokoládou

Mandlová buchta (bábovka, muffiny) s…

Mandlová bábovka

Mandlová bábovka

Mandlová omeleta

Mandlová omeleta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Koubová | 19. 2. 2012 18:51

    Zajímalo by mě, jestli mají být mandle nastrouhané nebo nasekané.. Díky! Jana

  • Kája Kohoutová | 7. 10. 2007 13:29

    tak jsme právě tuto bábovku ochutnali - je výtečná!!! Vůbec není suchá. Přidala jsem do ní pouze skořicový cukr (kvůli synovi). Bábovka je opravdu vynikající, moc děkuji za recept a vřele doporučuji dalším!

  • anatéma | 6. 5. 2007 08:09

    Na pečení a vaření jsem poleno, ale tahle bábovka se mi povedla! Dostala jsem velkou pochvalu, byla výborná :))

  • Martina Nedbalová | 25. 3. 2007 22:36

    Bábovka mi moc chutnala, přidala jsem jen vanilkový cukr a možná bych to ještě trochu zvýraznila něčím (citr. kůra, víc cukru), jinak je těsto velmi vláčné, bábovka je jemná a lehká. Určitě budu dělat i v budoucnu.

  • lenča | 7. 3. 2007 17:09

    Včera jsem tuto bábovku upekla,ale byla jsem z ní docela zklamaná.Podle chválozpěvů jsem si myslela,že to bude extra recept,ale......Byla poměrně suchá a docela na bábovku drahá.Olejová bábovka spotřebuje 4 vejce a sklenku oleje(krom jiného) a výsledek je mnohem,mnohem lepší.Ale znáte to : Sto lidí,sto chutí.

  • anonym | 7. 3. 2007 14:45

    Musím říct,že bábovka byla chuťově opravdu moc dobrá,deala jsem nasekané mandle a byly v ní krásně cítit.Jen se mi trochu přichytila na formu,dala jsem poze hrubou mouku na vysypání,příště použiju strouhanku,s ní se mi nikdy bábovka nepřilepí.

  • Irena Jamborová | 5. 3. 2007 13:40

    Upekla jsem a je opravdu výborná, příště vyzkouším místo mandlí lískové oříšky. Doma se po ní jen zaprášilo!

  • hana Valentová | 4. 3. 2007 18:54

    Dobrá, taková normálka, žádná hitparáda to ale není...

  • lenča | 4. 3. 2007 18:04

    Jakou formu mám použít.Mám recept na 4 vejce a když naleju těsto do vysoké formy,tak je plná.Ale 6 vajec?

  • Simona P. | 4. 3. 2007 12:07

    výborná za jedna

  • Marsí | 28. 2. 2007 13:15

    Paní Vlasto děkuji za recept...dávám za 1!...Miluji bábovky a moje sarančata také a tahle byla vynikající. Sice jsem trochu pozměnila z nouze ingredience, ale i tak byla výborná. Neměla jsem mandle, tak jsem dala zbytek lískových a vlašských ořechů a došlo i mléko, ale měla jsem nespotřebovanou šlehačku, tak jsem ji tam dala místo mléka. Prostě super!

  • Andra | 26. 2. 2007 09:18

    Výborná, len sa po nej zaprášilo.... 1.

  • Zdena z JM | 14. 2. 2007 06:18

    Myslím,že otázku známkování jsme tady probírali už mnohokrát a vždycky jsme nakonec došli k závěru,že nikde není napsáno,že pokud recept hodnotíte,neznamená to,že musíte napsat komentář.Je to přece na každém,jestli to chce nějak vysvětlovat.Proč to pořád někteří nechcete pochopit a neustále se domáháte nějakých jiných pravidel.

  • Anonym | 13. 2. 2007 15:02

    Už jste mě zase zblbly ... budu muset vyzkoušet jaké to vlastně je. Ingredience jsou totiž fenomenální :-)) musí to být bomba když s nima umí někdo zacházet !!!!!!

  • Jana z VM | 13. 2. 2007 14:19

    Jestli ji hodnotil někdo, komu nechutnala, tak by bylo fér, kdyby to napsal a tak zdůvodnil, proč tak hodnotil. Jinak je to nečestné jednání. Takových lidí se tady najde víc, už se to stalo několikrát. Nikoho nesoudím, píšu svůj názor.

  • Anonym | 12. 2. 2007 16:47

    S ořechy místo mandlí je nepřekonatelná,v vláčná a dobroučká

  • René Vodičková | 12. 2. 2007 15:05

    Pekla jsem ji o víkendu a velice nám chutnala, prostě výborná.

  • Ada | 12. 2. 2007 11:19

    paní Jano z VM, třeba takto hodnotil člověk, kterému vůbec nechutnala !! Nesuďte hned každého. Mimo to, myslím, že je jedno, jestli recepty jsou v top 10, ale záleží přece na chuti

  • Jana z VM | 12. 2. 2007 11:13

    Jé, zapomněla jsem taky pochválit. V sobotu jsem ji pekla a přidala ještě trochu strouhaných lískových oříšků, byla vynikající. Krásně se upekla,byla taková "zlatá" a právem patří mezi nejlepší bábovky! No ale, zase někdo řádil a vyřadil ji z TOP 10. Je to fakt chudák, kdo toto dělá.....Vůbec se mi to bodování nelíbí, není objektivní a každý si v něm může dělat co chce.

  • Hospodyňka | 12. 2. 2007 09:44

    Je to bábovka jako peříčko. Místo mandlí byly lískové oříšky. Výborná!

  • misamacho12 totíková | 8. 2. 2007 12:08

    je to mnammmmmmmmmmmmmm

  • Vepřeková | 7. 2. 2007 16:58

    Místo mandlí jsem dala vlašské ořechy a byla výborná

  • Nilda | 7. 6. 2006 20:48

    není vůbec suchá

  • Anonym | 7. 6. 2006 18:21

    Nema chybu

  • Anonym | 17. 1. 2006 17:04

    Jednička!!!!!!!!! Je krásně vláčná

  • Alis | 20. 3. 2005 19:50

    Fakt výborná, přidala jsem k mandlím rozinky, jak píše Linda a je to bábovka SUPER

  • Linda | 11. 7. 2004 17:40

    Do bábovky jsem přidala rozinky namočené v rumu a nepřišla mi vůbec suchá, byla výborná!

  • Maxmiliána | 8. 7. 2004 12:20

    Vzhledem k tomu, že je to dost suché, tak nahoru polevu z moučkového cukru asi 75 g, 2 lžíce kakaa, lžíce horké vody, trochu rumu. Pořádně promíchat a ještě teplé nanášet na bábovku. Můžeme sypat i ořechy. Bastante bueno

  • Maxmiliána | 8. 7. 2004 10:18

    Já jsem do receptu dala místo mandlí na sucho opražené lískové oříšky. Je to lepší než s mandlemi.mŃam

  • Stanislava Novotná | 6. 7. 2004 18:04

    Přidala jsem nasekané sušené meruňky, bávovka se moc povedla

  • Alice | 22. 6. 2004 18:39

    Moc se mi povedla - přidala jsem do těsta ještě 10 dkg rozinek a 2 lžíce nasekaného kandovaného ovoce

  • Anonym | 11. 6. 2004 21:14

    Pečte při cca 170 - 180 ° a ke konci pečení trochu teplotu uberte

  • Anonym | 11. 6. 2004 19:12

    Chtěla bych vyzkoušet, při kolika stupních péci, nemám moc zkušeností s pečením?!

  • Anonym | 11. 6. 2004 18:38

    Výborná!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Mandle Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Strouhanka Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Prominentní rýže

Prominentní rýže

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Cibulová polévka
Cibulová polévka
15
Vepřový gulášek z kýty
Vepřový gulášek z kýty

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Mandlová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact