• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mandlová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Mandlová bábovka

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 35
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandlová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      g mandle
    • 1,50
      dl mléko
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 300
      g polohrubá mouka
    • tuk
    • strouhanka nebo mandle
    • 250
      g hera

Postup přípravy receptu

1
Heru utřeme s cukrem a žloutky, potom přidáváme střídavě mouku s práškem do pečiva a mandlemi, sníh z bílků a mléko. Hotové těsto lijeme do bábovkové formy, kterou vytřeme tukem, a vysypeme strouhankou se sekanými mandlemi nebo můžeme do jednotlivých žeber bábovky přilepit na tuk poloviny mandlí a pak teprve vysypat strouhankou.
2
Pečeme asi 30-40 minut zvolna ve vyhřáté troubě. Po vyklopení bábovky jsou mandle navrchu pěkně opečené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandlová buchta (bábovka, muffiny) s čokoládou

Mandlová buchta (bábovka, muffiny) s…

Mandlová bábovka

Mandlová bábovka

Mandlová omeleta

Mandlová omeleta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Koubová | 19. 2. 2012 18:51

    Zajímalo by mě, jestli mají být mandle nastrouhané nebo nasekané.. Díky! Jana

  • Kája Kohoutová | 7. 10. 2007 13:29

    tak jsme právě tuto bábovku ochutnali - je výtečná!!! Vůbec není suchá. Přidala jsem do ní pouze skořicový cukr (kvůli synovi). Bábovka je opravdu vynikající, moc děkuji za recept a vřele doporučuji dalším!

  • anatéma | 6. 5. 2007 08:09

    Na pečení a vaření jsem poleno, ale tahle bábovka se mi povedla! Dostala jsem velkou pochvalu, byla výborná :))

  • Martina Nedbalová | 25. 3. 2007 22:36

    Bábovka mi moc chutnala, přidala jsem jen vanilkový cukr a možná bych to ještě trochu zvýraznila něčím (citr. kůra, víc cukru), jinak je těsto velmi vláčné, bábovka je jemná a lehká. Určitě budu dělat i v budoucnu.

  • lenča | 7. 3. 2007 17:09

    Včera jsem tuto bábovku upekla,ale byla jsem z ní docela zklamaná.Podle chválozpěvů jsem si myslela,že to bude extra recept,ale......Byla poměrně suchá a docela na bábovku drahá.Olejová bábovka spotřebuje 4 vejce a sklenku oleje(krom jiného) a výsledek je mnohem,mnohem lepší.Ale znáte to : Sto lidí,sto chutí.

  • anonym | 7. 3. 2007 14:45

    Musím říct,že bábovka byla chuťově opravdu moc dobrá,deala jsem nasekané mandle a byly v ní krásně cítit.Jen se mi trochu přichytila na formu,dala jsem poze hrubou mouku na vysypání,příště použiju strouhanku,s ní se mi nikdy bábovka nepřilepí.

  • Irena Jamborová | 5. 3. 2007 13:40

    Upekla jsem a je opravdu výborná, příště vyzkouším místo mandlí lískové oříšky. Doma se po ní jen zaprášilo!

  • hana Valentová | 4. 3. 2007 18:54

    Dobrá, taková normálka, žádná hitparáda to ale není...

  • lenča | 4. 3. 2007 18:04

    Jakou formu mám použít.Mám recept na 4 vejce a když naleju těsto do vysoké formy,tak je plná.Ale 6 vajec?

  • Simona P. | 4. 3. 2007 12:07

    výborná za jedna

  • Marsí | 28. 2. 2007 13:15

    Paní Vlasto děkuji za recept...dávám za 1!...Miluji bábovky a moje sarančata také a tahle byla vynikající. Sice jsem trochu pozměnila z nouze ingredience, ale i tak byla výborná. Neměla jsem mandle, tak jsem dala zbytek lískových a vlašských ořechů a došlo i mléko, ale měla jsem nespotřebovanou šlehačku, tak jsem ji tam dala místo mléka. Prostě super!

  • Andra | 26. 2. 2007 09:18

    Výborná, len sa po nej zaprášilo.... 1.

  • Zdena z JM | 14. 2. 2007 06:18

    Myslím,že otázku známkování jsme tady probírali už mnohokrát a vždycky jsme nakonec došli k závěru,že nikde není napsáno,že pokud recept hodnotíte,neznamená to,že musíte napsat komentář.Je to přece na každém,jestli to chce nějak vysvětlovat.Proč to pořád někteří nechcete pochopit a neustále se domáháte nějakých jiných pravidel.

  • Anonym | 13. 2. 2007 15:02

    Už jste mě zase zblbly ... budu muset vyzkoušet jaké to vlastně je. Ingredience jsou totiž fenomenální :-)) musí to být bomba když s nima umí někdo zacházet !!!!!!

  • Jana z VM | 13. 2. 2007 14:19

    Jestli ji hodnotil někdo, komu nechutnala, tak by bylo fér, kdyby to napsal a tak zdůvodnil, proč tak hodnotil. Jinak je to nečestné jednání. Takových lidí se tady najde víc, už se to stalo několikrát. Nikoho nesoudím, píšu svůj názor.

  • Anonym | 12. 2. 2007 16:47

    S ořechy místo mandlí je nepřekonatelná,v vláčná a dobroučká

  • René Vodičková | 12. 2. 2007 15:05

    Pekla jsem ji o víkendu a velice nám chutnala, prostě výborná.

  • Ada | 12. 2. 2007 11:19

    paní Jano z VM, třeba takto hodnotil člověk, kterému vůbec nechutnala !! Nesuďte hned každého. Mimo to, myslím, že je jedno, jestli recepty jsou v top 10, ale záleží přece na chuti

  • Jana z VM | 12. 2. 2007 11:13

    Jé, zapomněla jsem taky pochválit. V sobotu jsem ji pekla a přidala ještě trochu strouhaných lískových oříšků, byla vynikající. Krásně se upekla,byla taková "zlatá" a právem patří mezi nejlepší bábovky! No ale, zase někdo řádil a vyřadil ji z TOP 10. Je to fakt chudák, kdo toto dělá.....Vůbec se mi to bodování nelíbí, není objektivní a každý si v něm může dělat co chce.

  • Hospodyňka | 12. 2. 2007 09:44

    Je to bábovka jako peříčko. Místo mandlí byly lískové oříšky. Výborná!

  • misamacho12 totíková | 8. 2. 2007 12:08

    je to mnammmmmmmmmmmmmm

  • Vepřeková | 7. 2. 2007 16:58

    Místo mandlí jsem dala vlašské ořechy a byla výborná

  • Nilda | 7. 6. 2006 20:48

    není vůbec suchá

  • Anonym | 7. 6. 2006 18:21

    Nema chybu

  • Anonym | 17. 1. 2006 17:04

    Jednička!!!!!!!!! Je krásně vláčná

  • Alis | 20. 3. 2005 19:50

    Fakt výborná, přidala jsem k mandlím rozinky, jak píše Linda a je to bábovka SUPER

  • Linda | 11. 7. 2004 17:40

    Do bábovky jsem přidala rozinky namočené v rumu a nepřišla mi vůbec suchá, byla výborná!

  • Maxmiliána | 8. 7. 2004 12:20

    Vzhledem k tomu, že je to dost suché, tak nahoru polevu z moučkového cukru asi 75 g, 2 lžíce kakaa, lžíce horké vody, trochu rumu. Pořádně promíchat a ještě teplé nanášet na bábovku. Můžeme sypat i ořechy. Bastante bueno

  • Maxmiliána | 8. 7. 2004 10:18

    Já jsem do receptu dala místo mandlí na sucho opražené lískové oříšky. Je to lepší než s mandlemi.mŃam

  • Stanislava Novotná | 6. 7. 2004 18:04

    Přidala jsem nasekané sušené meruňky, bávovka se moc povedla

  • Alice | 22. 6. 2004 18:39

    Moc se mi povedla - přidala jsem do těsta ještě 10 dkg rozinek a 2 lžíce nasekaného kandovaného ovoce

  • Anonym | 11. 6. 2004 21:14

    Pečte při cca 170 - 180 ° a ke konci pečení trochu teplotu uberte

  • Anonym | 11. 6. 2004 19:12

    Chtěla bych vyzkoušet, při kolika stupních péci, nemám moc zkušeností s pečením?!

  • Anonym | 11. 6. 2004 18:38

    Výborná!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Mandle Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Strouhanka Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Omáčka na špagety III.

Omáčka na špagety III.

Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

Chlebové bramboráky

Chlebové bramboráky

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v županu II.

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Guláš

Guláš

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

78
Pórkový mls
Pórkový mls
29
Jednoduchý chleba z kvasnic
Jednoduchý chleba z…
28
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
28
Těstovinový salát s lososem
Těstovinový salát s…
27
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Verešová s maminkou Ester: Po velkém strachu mejdan!

Verešová s maminkou Ester: Po velkém strachu mejdan!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Mandlová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact