Tohle je nejlepšsí mlska na stole, když se slaví narozeniny, Silvestr nebo se jen tak sejdeme na potlach :-)
Doporučím občas vyzkoušet i tepelně neupravované mandle. Stačí je na několik hodin namočit a jsou jako čerstvé. https://www.rawmarket.cz/orechy/mandle 8-)
Mandle se dnes dají koupit už loupané což je úleva, ale čerstvě opražené přímo před mlsáním nic nenahradí. Vynikající rychlé pohoštění třeba ke sklence nikdo neodmítne.
Bomba :)
Zbožňuji je <3 a doma upražené, čerstvé, křupavé totiž nemůže nahradit sáček pražených kupovaných.
Měla jsem ještě zbylé mandle od vánoc a hledala buchtu do které by se hodily. Buchta bude bez mandlí, pečené mandličky si dáme radši.
Dělám je steně.Při oslavách na stole nesmí chybět a jsou pryč jako první :-P .
Pražené mandličky milujeme všichni :-) .
TOHLE NEMÁ CHYBU :-D
Já je kdysi dělávala ve friťáku, byly krásně stejnoměrně upražené. Jenže pak jsem friťák vyřadila z domácích spotřebičů a od té doby je dělám pracně po částech na pánvi (pražím jich vždycky 1/2 kila). Škoda, že jsem tuhle možnost neznala před Silvestrem...no, tak aspoň ukládám na ten příští 8-) <:-)
Děkuji. Mandlí mi od Vánoc zbylo spoustu, takže o víkendu přijde jejich čas. :)
....jj,světle nazlátlé,nesmí být moc tmavé ale ani světlé ;-) .Pokud si je dobře ohlídáte,tak budete spokojená.Chce to jen dodržet rady v postupu a určitě se Vám to podaří ;-) .Když jsem jednou koupil hotové pražené mandle,byl jsem zklamaný a všichni kolem také :-( -škoda peněz...
Ráda bych se zeptala, jak poznám že už jsou hotové. Pražené jsem je jedla snad jen jednou v životě. Je znakem nazlátlá barva? Předem děkuji za odpověď. Určitě vyzkouším!