• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mandarinkový dezert
Napište svůj komentář k receptu

Mandarinkový dezert

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandarinkový dezert
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr
    • 4
      lžíce hladká mouka
  • Krém
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      ks puding bez vaření - Creme Olé
    • 1
      plechovka kompotované mandarinky
    • 1
      ks ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

1
Vejce a cukr umícháme do husté pěny, nejlépe šlehačem, při ruční přípravě si připravte další ruce na vystřídání.
2
Do husté pěny opatrně a postupně zamícháme mouku, dortovou formu vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě do zlatova.
3
Na krém smícháme šlehačku a šťávu z mandarinek, do toho vmícháme pudink bez vaření a ztužovač šlehačky a umícháme do hladkého krému, který postupně tuhne. Než ztuhne moc, vmícháme do něj mandarinky, které buď necháme celé nebo je můžeme rozkrájet na menší kousky.
4
Hotový krém natíráme na vychladlý piškot a můžeme polít čokoládou a dáme vychladnout do ledničky.
5
Já sem tento recept ochutnala u přítelovy maminky a hrozně mi chutnal. Není moc sladký takže se dá v klidu sníst i pořádnej kus.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandarinkový sorbet

Mandarinkový sorbet

Ovocný dezert

Ovocný dezert

Banánový hřích - dezert (nejen) pro děti

Banánový hřích - dezert (nejen) pro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • STÁŇA | 12. 4. 2013 21:56

    NEDOBRÁ HRKAVÁ BUCHTA Z PYTLÍKU NA PUDINKU :-$

  • recepty 73 | 24. 6. 2010 14:25

    Paní Marie,pokud Vám nevadí trošku rozmačkané (nahrubo) jahody s cukrem,tak ani žádnou tekutinu nepotřebujete-jahody jí mají dost,jde to i bez ní :-)).Jiří

  • dagmar motlová | 24. 6. 2010 08:16

    asi by jste musela udělat šťávu třeba ze sirupu, bez ní tento krém nejde, tak 2dcl tipuji

  • marie kučerová | 24. 6. 2010 06:02

    Protože je právě čas čerstvých jahod, ráda bych tento krém zkusila s nimi. Jenže to by asi chyběla v poměru k ostatním surovinám ta šťáva z kompotu. Nevíte někdo jak na to? Díky.

  • ivana anavia | 25. 1. 2010 20:54

    dělala jsem z čokoládového pudinku s jahodovým kompotem a chutově výborný. Jen nevím jestli to neztuhlo jako obvykle kvůli přidané zakysané smetaně nebo většímu kompotu. Určitě zopakuju ale do skleniček jako pohár s piškoty.

  • marie chocholová | 24. 1. 2010 17:19

    Dneska jsem dělala jako dort,vrch jsem ještě potřela a ozdobila ušlehanou šlehačkou a dozdobila mandarinkami a strouhanou čokoládou,jdu s ním gratulovat,tak snad budu mít úspěch.

  • Lenka Štěpanková | 24. 1. 2010 14:51

    dnes jsem dělala a je opravdu dobrý ztužovač jsem nedala a hezky to stuhlo i bez něj dělala jsem na malý plech dávám 1

  • Klára Keselyova | 18. 1. 2010 09:13

    Ivka-Ma, som rada, že som nesklamala a že si spokojná.Prajem pohodový týždeň.

  • dagmar motlová | 17. 1. 2010 21:51

    Výborný i s ananasem, když není čas na pečení, vrstvím piškoty a krém, nebo vše smíchám dohromady a v té míse dám ztuhnout!

  • Iva- Ma | 17. 1. 2010 20:40

    Klárko, rada byla super a díky.Ohromný krém,dělala jsem vlastně jen proto.Chtěla jsem na větší plech tak dávka 2x, a podle komentářů jsem dala i zakysanou smetanu. Opravdu jemný,vynikající .Zařadila jsem si hned do receptáře,že nebyl přeslazený tak moc chutnal.A zdobení ještě ze strouhané čokolády lehký posyp.Opravdu skvělé a zaslouží 1*

  • Iva- Ma | 10. 1. 2010 13:48

    Klárko, díky za bleskovou informaci, to jsem ráda. Budu dělat na další víkend na rodin.posezení.O krájení přidávaného ovoce jsem četla tady,tak to mi bylo jasné.A také přeji pěknou neděli

  • Klára Keselyova | 10. 1. 2010 09:33

    Iva, nemajte obavy, vydrží, a to dosť, je to úplne ako krém, mám to odskúšané a je to veľmi dobré. Mandarinky trochu pokrájajte. Prajem peknú nedeľu.

  • Iva- Ma | 9. 1. 2010 23:41

    Prosím o radu, chtěla bych zkusit tento krém a mám dotaz. Třepaná šlehačka včetně ingrediencí vydrží nějakou hodinu - neklesne,nezřídne apod. v původním stavu nebo se musí v krátkém čase hned mlsat. Potřebuji s tímto cestovat asi 40 min. a nerada bych vytáhla z auta na podnose něco velmi nepovedeného :-)

  • Iva- Ma | 9. 1. 2010 23:28

    Prosím o radu, chtěla bych zkusit tento krém a mám dotaz.Zda utřepaná šlehačka včetně ingrediencí vydrží nějakou " hodinu" v původním stavu-neklesne,nezřídne apod. nebo se musí ihned mlsat.Chtěla bych moučník zkusit,ale musím s ním cestovat asi půl hod. a nerada bych vytáhla z auta něco hodně nepovedeného :-)

  • Zuzka | 12. 6. 2007 13:54

    Opravdu výborný moučník. Koupím si hotové piškotové korpusy (ty se zvýšeným okrajem) a všechny ingredience do zásoby a když přijde nečekaná návštěva, moučník je za 2 minuty hotový (krém proklepu v uzavíratelné nádobě od jogurtů) a je opravdu lehký a moc dobrý.

  • Zdeňka | 5. 12. 2006 13:28

    Takže tento víkend do třetice,tentokrát bez ztužovače,který opravdu není nutný a zase velká dobrota.Krém je jemný,nepřeslazený,ideální pro ty,kteří nemají rádi sladké máslové krémy.Příště vyzkouším,jestli je stejně dobrý i s jahodama.Ještě jednou dík za recept,jedničku znovu nemůžu dát.

  • Zdeňka | 14. 11. 2006 14:45

    Tak jsem na neděli dělala pro velký úspěch už podruhé,na krém jsem dala jednu šlehačku místo čokoládové polevy a je to naprosto perfektní.Krém jsem "utřepala" podle rady v míse s víkem,je hotový za 5 sekund a nemá chybu.Příště zkusím vynechat ztužovač,myslím,že nebude nutný,krém tuhne úžasně rychle.Dávám za 1**a děkuji za báječný recept.

  • NMarta | 11. 5. 2006 06:27

    Pudink bez vaření je Oetker a jmenuje se Olé. Stojí kolem 7-9 Kč. Já krém znám taky, a pokud někdo vlastní od Tupperware mísu na míchání, co se v ní nechává kynout těsto, postup je následující: šlehačka(neušlehaná)ztužovač šlehačky,pudink bez vaření a celá malá plechovka mandarinek i se šťávou do mísy, uzavřít a přesně 10 sekund kroužit! Já to ještě trošku vylepšuji tím, že do ušlehaného vmíchám jednu zakysanou smetanu. Je dobré i jako náplň do rolády. Zkoušela jsem i s jahodovým kompotem, myslím, že můžete použít jakékoli ovoce.

  • Zdenka Rysová | 10. 5. 2006 20:36

    tak já jsem autor a opravdu tam patří pudink bez vaření od dr Oetkera...pokud se přidají mandarinky hned k ostatnímu tak vzniknou nevzhledné hrudky,ale i tak se to dá a na chuti to moc nemění, ale lepší je dřív promíchat a pak přidat mandarinky...

  • usko | 10. 5. 2006 18:23

    Tento recept poznám, je skvelý. Puding treba použiťten"bez varenia, za studena". Krém robím takto: do dobre uzatvárateľnej nádoby vlejem šľahačkovú smotanu, celý mandarínkový kompót, vsypem puding- dobre uzavriem a poriadne 3-4x potrasiem nádobou. Skúste, bez šľahača a iných "propriet" . Zamilujete si tento postup.

  • Jana z VM | 10. 5. 2006 16:39

    Já si myslím, že se do krému dá pudingový prášek klasický, ne ten bez vaření, co se jenom zamíchá s vodou. Normální puding v prášku, ale to ať řekne autor....

  • Marsí | 10. 5. 2006 14:19

    Hanko je to risk nebo zisk...:o))všechny ingredience musí mít stejnou teplotu, jinak se to vážně může zdrcnout.Zkuste třeba svařit šlehačku s půlkou čokolády na vaření, nechte přes noc vychladit v chladničce a druhý den v sobotu ráno jen se ztužovačem ušleháte a zdobíte. Pokud svaříte samotnou šlehačku s trochou vanilk. cukru a pak opakujete stejný postup, budete mít krémy dva.( to je jako v té pohádce: " paní má, teď budu mít řády dva"...pardon mám dnes výjimečně dobrou náladu...:o))

  • Hana | 10. 5. 2006 14:05

    Já bych měla prosbu na ostatní, chci upéct dort a krém má být uvařený vanilkový pudink a do něho zamíchaná ušlehaná smetana (šlehačka), mám strach,že se krém srazí eventuelně když upeču a nazdobím v pátek, vyrdží do sobotní oslavy???

  • Gábina | 10. 5. 2006 13:33

    myslím, že je to pudink, který se jen šlehá se studeným mlékem, myslím, že býval od Dr. Oetkera

  • Anonym | 10. 5. 2006 13:24

    Puding bez varenia, to myslíte taký do hrnčeka čo sa nevarí a len sa zalieva vodou, alebo klasický?

  • Marsí | 10. 5. 2006 13:11

    Krém je opravdu moc zajímavý...určitě vyzkouším...

  • Jana z VM | 10. 5. 2006 12:53

    Toto se mi moc líbí a hlavně ten krém je zajímavý. Nikdy jsem podobný postup nezkoušela a těším se, až bude příležitost jej vyzkoušet. Díky neznámému autorovi za recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dezerty Pečení Narozeniny Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kompotované mandarinky Puding Šlehačka Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Banánky I

Banánky I

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Blesková česnečka s uzeným masem

Blesková česnečka s uzeným masem

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

140
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
131
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
127
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
126
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
64
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…

Zajímavé články

4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete úrodu ze zahrádky a ulevíte tak své peněžence
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete…
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
AHA.cz Nedvěd už Kiki neskrývá! Díky za důkaz, reaguje Rolins

Nedvěd už Kiki neskrývá! Díky za důkaz, reaguje Rolins

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Stejný look, jiný věk: Julia Roberts a Amanda Seyfried v identickém outfitu šokovaly Benátky!

Stejný look, jiný věk: Julia Roberts a Amanda Seyfried v identickém outfitu šokovaly Benátky!

Ženy.cz Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Blesk.cz ZOO Nové začátky končí ze dne na den: Velké překvapení pro hvězdy seriálu!

ZOO Nové začátky končí ze dne na den: Velké překvapení pro hvězdy seriálu!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na září: Koho povýší, kdo si konečně najde práci a komu hrozí vyhazov?

Velký horoskop práce a financí na září: Koho povýší, kdo si konečně najde práci a komu hrozí vyhazov?

  • Recepty.cz
  • Mandarinkový dezert
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact