• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mandarinkový dezert
Napište svůj komentář k receptu

Mandarinkový dezert

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandarinkový dezert
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr
    • 4
      lžíce hladká mouka
  • Krém
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      ks puding bez vaření - Creme Olé
    • 1
      plechovka kompotované mandarinky
    • 1
      ks ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

1
Vejce a cukr umícháme do husté pěny, nejlépe šlehačem, při ruční přípravě si připravte další ruce na vystřídání.
2
Do husté pěny opatrně a postupně zamícháme mouku, dortovou formu vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě do zlatova.
3
Na krém smícháme šlehačku a šťávu z mandarinek, do toho vmícháme pudink bez vaření a ztužovač šlehačky a umícháme do hladkého krému, který postupně tuhne. Než ztuhne moc, vmícháme do něj mandarinky, které buď necháme celé nebo je můžeme rozkrájet na menší kousky.
4
Hotový krém natíráme na vychladlý piškot a můžeme polít čokoládou a dáme vychladnout do ledničky.
5
Já sem tento recept ochutnala u přítelovy maminky a hrozně mi chutnal. Není moc sladký takže se dá v klidu sníst i pořádnej kus.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandarinkový sorbet

Mandarinkový sorbet

Ovocný dezert

Ovocný dezert

Banánový hřích - dezert (nejen) pro děti

Banánový hřích - dezert (nejen) pro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • STÁŇA | 12. 4. 2013 21:56

    NEDOBRÁ HRKAVÁ BUCHTA Z PYTLÍKU NA PUDINKU :-$

  • recepty 73 | 24. 6. 2010 14:25

    Paní Marie,pokud Vám nevadí trošku rozmačkané (nahrubo) jahody s cukrem,tak ani žádnou tekutinu nepotřebujete-jahody jí mají dost,jde to i bez ní :-)).Jiří

  • dagmar motlová | 24. 6. 2010 08:16

    asi by jste musela udělat šťávu třeba ze sirupu, bez ní tento krém nejde, tak 2dcl tipuji

  • marie kučerová | 24. 6. 2010 06:02

    Protože je právě čas čerstvých jahod, ráda bych tento krém zkusila s nimi. Jenže to by asi chyběla v poměru k ostatním surovinám ta šťáva z kompotu. Nevíte někdo jak na to? Díky.

  • ivana anavia | 25. 1. 2010 20:54

    dělala jsem z čokoládového pudinku s jahodovým kompotem a chutově výborný. Jen nevím jestli to neztuhlo jako obvykle kvůli přidané zakysané smetaně nebo většímu kompotu. Určitě zopakuju ale do skleniček jako pohár s piškoty.

  • marie chocholová | 24. 1. 2010 17:19

    Dneska jsem dělala jako dort,vrch jsem ještě potřela a ozdobila ušlehanou šlehačkou a dozdobila mandarinkami a strouhanou čokoládou,jdu s ním gratulovat,tak snad budu mít úspěch.

  • Lenka Štěpanková | 24. 1. 2010 14:51

    dnes jsem dělala a je opravdu dobrý ztužovač jsem nedala a hezky to stuhlo i bez něj dělala jsem na malý plech dávám 1

  • Klára Keselyova | 18. 1. 2010 09:13

    Ivka-Ma, som rada, že som nesklamala a že si spokojná.Prajem pohodový týždeň.

  • dagmar motlová | 17. 1. 2010 21:51

    Výborný i s ananasem, když není čas na pečení, vrstvím piškoty a krém, nebo vše smíchám dohromady a v té míse dám ztuhnout!

  • Iva- Ma | 17. 1. 2010 20:40

    Klárko, rada byla super a díky.Ohromný krém,dělala jsem vlastně jen proto.Chtěla jsem na větší plech tak dávka 2x, a podle komentářů jsem dala i zakysanou smetanu. Opravdu jemný,vynikající .Zařadila jsem si hned do receptáře,že nebyl přeslazený tak moc chutnal.A zdobení ještě ze strouhané čokolády lehký posyp.Opravdu skvělé a zaslouží 1*

  • Iva- Ma | 10. 1. 2010 13:48

    Klárko, díky za bleskovou informaci, to jsem ráda. Budu dělat na další víkend na rodin.posezení.O krájení přidávaného ovoce jsem četla tady,tak to mi bylo jasné.A také přeji pěknou neděli

  • Klára Keselyova | 10. 1. 2010 09:33

    Iva, nemajte obavy, vydrží, a to dosť, je to úplne ako krém, mám to odskúšané a je to veľmi dobré. Mandarinky trochu pokrájajte. Prajem peknú nedeľu.

  • Iva- Ma | 9. 1. 2010 23:41

    Prosím o radu, chtěla bych zkusit tento krém a mám dotaz. Třepaná šlehačka včetně ingrediencí vydrží nějakou hodinu - neklesne,nezřídne apod. v původním stavu nebo se musí v krátkém čase hned mlsat. Potřebuji s tímto cestovat asi 40 min. a nerada bych vytáhla z auta na podnose něco velmi nepovedeného :-)

  • Iva- Ma | 9. 1. 2010 23:28

    Prosím o radu, chtěla bych zkusit tento krém a mám dotaz.Zda utřepaná šlehačka včetně ingrediencí vydrží nějakou " hodinu" v původním stavu-neklesne,nezřídne apod. nebo se musí ihned mlsat.Chtěla bych moučník zkusit,ale musím s ním cestovat asi půl hod. a nerada bych vytáhla z auta něco hodně nepovedeného :-)

  • Zuzka | 12. 6. 2007 13:54

    Opravdu výborný moučník. Koupím si hotové piškotové korpusy (ty se zvýšeným okrajem) a všechny ingredience do zásoby a když přijde nečekaná návštěva, moučník je za 2 minuty hotový (krém proklepu v uzavíratelné nádobě od jogurtů) a je opravdu lehký a moc dobrý.

  • Zdeňka | 5. 12. 2006 13:28

    Takže tento víkend do třetice,tentokrát bez ztužovače,který opravdu není nutný a zase velká dobrota.Krém je jemný,nepřeslazený,ideální pro ty,kteří nemají rádi sladké máslové krémy.Příště vyzkouším,jestli je stejně dobrý i s jahodama.Ještě jednou dík za recept,jedničku znovu nemůžu dát.

  • Zdeňka | 14. 11. 2006 14:45

    Tak jsem na neděli dělala pro velký úspěch už podruhé,na krém jsem dala jednu šlehačku místo čokoládové polevy a je to naprosto perfektní.Krém jsem "utřepala" podle rady v míse s víkem,je hotový za 5 sekund a nemá chybu.Příště zkusím vynechat ztužovač,myslím,že nebude nutný,krém tuhne úžasně rychle.Dávám za 1**a děkuji za báječný recept.

  • NMarta | 11. 5. 2006 06:27

    Pudink bez vaření je Oetker a jmenuje se Olé. Stojí kolem 7-9 Kč. Já krém znám taky, a pokud někdo vlastní od Tupperware mísu na míchání, co se v ní nechává kynout těsto, postup je následující: šlehačka(neušlehaná)ztužovač šlehačky,pudink bez vaření a celá malá plechovka mandarinek i se šťávou do mísy, uzavřít a přesně 10 sekund kroužit! Já to ještě trošku vylepšuji tím, že do ušlehaného vmíchám jednu zakysanou smetanu. Je dobré i jako náplň do rolády. Zkoušela jsem i s jahodovým kompotem, myslím, že můžete použít jakékoli ovoce.

  • Zdenka Rysová | 10. 5. 2006 20:36

    tak já jsem autor a opravdu tam patří pudink bez vaření od dr Oetkera...pokud se přidají mandarinky hned k ostatnímu tak vzniknou nevzhledné hrudky,ale i tak se to dá a na chuti to moc nemění, ale lepší je dřív promíchat a pak přidat mandarinky...

  • usko | 10. 5. 2006 18:23

    Tento recept poznám, je skvelý. Puding treba použiťten"bez varenia, za studena". Krém robím takto: do dobre uzatvárateľnej nádoby vlejem šľahačkovú smotanu, celý mandarínkový kompót, vsypem puding- dobre uzavriem a poriadne 3-4x potrasiem nádobou. Skúste, bez šľahača a iných "propriet" . Zamilujete si tento postup.

  • Jana z VM | 10. 5. 2006 16:39

    Já si myslím, že se do krému dá pudingový prášek klasický, ne ten bez vaření, co se jenom zamíchá s vodou. Normální puding v prášku, ale to ať řekne autor....

  • Marsí | 10. 5. 2006 14:19

    Hanko je to risk nebo zisk...:o))všechny ingredience musí mít stejnou teplotu, jinak se to vážně může zdrcnout.Zkuste třeba svařit šlehačku s půlkou čokolády na vaření, nechte přes noc vychladit v chladničce a druhý den v sobotu ráno jen se ztužovačem ušleháte a zdobíte. Pokud svaříte samotnou šlehačku s trochou vanilk. cukru a pak opakujete stejný postup, budete mít krémy dva.( to je jako v té pohádce: " paní má, teď budu mít řády dva"...pardon mám dnes výjimečně dobrou náladu...:o))

  • Hana | 10. 5. 2006 14:05

    Já bych měla prosbu na ostatní, chci upéct dort a krém má být uvařený vanilkový pudink a do něho zamíchaná ušlehaná smetana (šlehačka), mám strach,že se krém srazí eventuelně když upeču a nazdobím v pátek, vyrdží do sobotní oslavy???

  • Gábina | 10. 5. 2006 13:33

    myslím, že je to pudink, který se jen šlehá se studeným mlékem, myslím, že býval od Dr. Oetkera

  • Anonym | 10. 5. 2006 13:24

    Puding bez varenia, to myslíte taký do hrnčeka čo sa nevarí a len sa zalieva vodou, alebo klasický?

  • Marsí | 10. 5. 2006 13:11

    Krém je opravdu moc zajímavý...určitě vyzkouším...

  • Jana z VM | 10. 5. 2006 12:53

    Toto se mi moc líbí a hlavně ten krém je zajímavý. Nikdy jsem podobný postup nezkoušela a těším se, až bude příležitost jej vyzkoušet. Díky neznámému autorovi za recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dezerty Pečení Narozeniny Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kompotované mandarinky Puding Šlehačka Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Banánky I

Banánky I

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

73
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
32
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Poleva z "ledových kaštanů"
Poleva z "ledových…
20
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
20
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Mandarinkový dezert
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact