A ještě přidal jsem čerstvé jahody, takže mix 1plechovky mandarinek a čerstvých jahod. Přidal jsem obrázek, tak můžete kouknout na můj výtvor...
Díky za recept. Dobrý, ale mám menší připomínky k receptu. Použil jsem citronový puding místo vanilkového a poleva je opravdu trochu nahořklá a myslím, že lepší bude použit, né 100% džus, ale ochucené pomerančové štávy /Caprisone nebo něco podobného/ Použil jsem 3ks.puding a po několika hodinách to bylo stále řídké a až na druhý den v lednici to bylo OK a bylo možné to nakrájet. Příště asi zkusím želatinu, to bude jistota. A do krému jsem použil Německé máslo "Kerygarden" myslím že krém je krémovější , než jen z čistého másla. Kdo ho má doma, může vyzkoušet. Recept určitě doporučuji.
Před pár týdny jsem se do tohoto receptu taky pustila a měl veliký úspěch. Zkusila jsem upéct z poloviční dávky dort místo řezů, na stole naservírovaný vypadal moc pěkně, teda jen chvíli než se po něm zaprášilo. :-) A teď se do něho jdu znovu pustit.
Nooo, tak chuťově určitě dobré, ale ke konzistenci a poměru surovin bychom měly výhrady... 3dl citronové šťávy??? Krém byl děsně řídký... 3 litry džusu??? Máme polevy tak na 3 buchty a poleva si vyžádala ještě aspoň jeden puding, aby to vůbec ztuhlo...
Vynikající!Jen se po nich zaprášilo!
Tak tohle je bomba. Moc nám chutnala kombinace mírně nakyslé polevy, mandarinek a tvarohu. Další recept, který bude v mých oblíbených.
Jen se zaprášilo. Konečně řezy, které nejsou zbytečně přeslazené. U většiny receptů ubírám při dalším pečení cukr, tady je rozpis přesně pro naše chuťové pohárky. Takže 1***
Danko, děkuji za šlehačkový krém. Chuť mandarinek společně s krémem je úžasná. Ještě jednou díky.
Poznámka pro paní Janu Š. - pokud manžel nemá rád tvaroh, zkuste šlehačkový krém: klasicky ušlehat šlehačku se ztužovačem, přimíchat 2 kelímky zakys.smetany /dávám balení 200g/. Chuť krému je mírně kyselkavá, u nás doma velmi oblíbená. Dejte vědět, jak chutná vám.
Nejsem sice Jana, ale mozes vyskusat krem zo Zravych rezov je proste najlepsi.
Paní Jano Z., můžete napsat, jak děláte náplň z kysané smetany a šlehačky? Manžel tvaroh nemusí, tak bych zkusila Váši náplň.
Na upozorneni Jiriny si ctu tento recept. U nas v rodine se vzdy delal rosol na buchtu tak, jam mam uvedeno v receptu Buchta s rosolem. Drive jsme delali totez testo, co je uvedeno zde, ale prislo mi takove spatne klouzajici do krku. Nezkosela jsem to ale s tim tvarohovym kremem, mozna to z nostalgie zkusim.
Podle ohlasů jsem očekávala něco více. I když manželovi a dospělému synovi řezy chutnali, pro mě byla poleva z pomerančového džusu a šťávy z mandarinkového kompotu nahořklá. Rezy jsem dělala přesně podle receptu. Pekla jsem je na velkém plechu, ale těsto bylo zbytečně moc vysoké. (a přitom vajíčka malá - klasika z obchodu "M"). Polevu doporučuji dělat na 1 l tekutiny a přidat více cukru. 3/4 litra tekutiny na 2 pudinkové prášky je málo. Poleva byla zbytečně moc hustá, špatně se na řezy lila (a přitom jsem se držela rady). Ani jsem ji pořádně nevařila, protože jakmile se teplota blížila k bodu varu, poleva okamžitě začala moc houstnout.
Hned bych vyzkoušela zbíhají se mi sliny,ale u nás kromě mě tvaroh nikdo nejí.Možá někdy vyzkouším a sním sama
Jsou vynikající když je udělám jen se po nich zapráší.
Moc dobrý recept, rodinka si na Mikuláše moc pochutnala.
Udělala jsem je mamince k narozeninám a byly skutečně moc dobré. Kdo ochutnal, hned chtěl recept...
Jsou velmi osvěžující, já dávám místo tvarohového krému s máslem kombinaci kysané smetany a ušlehané šlehačky.
Jeden z najlepších receptov, ktoré som na tejto stránke objavila. Odkedy som zobrala rezy ochutnať do práce, stali sa súčasťou takmer každej väčšej oslavy. Dakujem autorke za recept.
Moc dobré řezy. Minulý týden jsem dělala podobné z těchto stránek, ale tyhle jsou lepší. Použila jsem nízkotučný tvaroh a do pom. džusu jsem přidala šťávu z půlky grepu a bylo to opravdu mňamózní.
Vyzkoušeno z meruňkového kompotu a bylo to vynikající. Určitě budu dělat častěji.
Udělala jsem s rybízem a bylo to strašně dobré. Zkoušela jsem to už jednou s broskemi a to nebylo ono. Chce to nějaké výrazné - nakyslé ovoce. Celkově 1*
Vynikající. Místo mandarinek jsem použila jahody i polevu jsem udělala z jahodové šťávy. Ale je pravda, že s mandarinkama je to nejlepší - je to tak správně "nakyslé" po mandarinkách
Sohlasím s chválou. Osvěžující a výborné
Včera jsem řezy dělala do dortové formy (piškot jsem pekla podle sebe,sníh ze 4 bílků,4 žloutky,4 lžíce cukru moučka, 4 lžíce polohr.mouky) , vypadaly velmi slavnostně a byly vynikající a osvěžující.Škoda, že nemůžu znovu ohodnotit, jasná jednička!Jen se po nich zaprášilo.
Dělala jsem o víkendu na velký plech a jen se zaprášilo. Opravdu výborné - už mám v oblíbených.
Moc dobré. Ideální moučník na léto.
Rozpis na piškot - tedy celý recept je na velký plech.
Výborné řezy. Ale stačily mi na to 4 vajíčka a tak jako do každého piškotového těsta jsem musela přidat olej a mléko /10 PL a 10 PL/. A sníh z bílků až nakonec.Piškot jsem pekla v el. troubě při 180 C cca. 25 minut. Na krém stačila půlka másla a pol. množství moučkového cukru. Rumu jsem do krému dala 2 PL.Džus jsem úplně vynechala a použila jsem jen šťávu z kompotu, kterou jsem dolila na 0,5l a přidala 3 PL cukru a pudinky. Jako ovoce jsem použila mandarinky, ale může tam být jakékoli ovoce. Bylo to strašně dobré!P:S: Mám i foto!
Včera jsem řezy pekla a musím říct, že jsou opravdu vynikající.Všem chutnaly.Místo džusu jsem použila multivitamínový nápoj+šťávu z kompotu, dala jsem asi 900ml+2lžíce cukru +1vanilk. cukr.Piškot jsem pekla asi 14 min na 160.Děkuji za inspiraci.
Také jsem neodolala, protože ovocné řezy máme rádi a chutnají. Do pudingové polevy doporučuji trochu cukru.
Včera jsem řezy vyzkoušela. Jsou opravdu vynikající a mohu je jenom doporučit.Také je budu dělat častěji.
Nemají chybu. Mám doma velkého gurmána, takže musím dělat "opravdové pochoutky" a tímto moučníkem jsem nadchla i tchýni. Vřele doporučuji. Muž mlsal i v noci.
vyzkoušela jsem včera tyto řezy a byli velmi moc dobré jen se po nich zaprášilo opravdu moc dobré budu je dělat častěji.
Prosím, jak dlouho se moučník asi peče? Určitě budevelmi dobrý. Určitě vyzkouším. Díky za recept.
Také tyto řezy peču už dlouho. Všem moc chutnají a vždy se po nich jen zapráší! Dělám je také s jahodama, s mandarinkama jsou ale nejlepší!
Rezy robím už niekoľko rokov. Ja som ich našla pod názvom KIVI rezy, ale samozrejme názov sa dá meniť podľa názvu ovocia. Ak nie je kompótované ovocie, tak robíme nálev z čapovaných sirupov, dáme tak asi 3 dcl, doplníme do 1 litra vodou a ostatný postup je ten istý. Alebo mám skúsenosť, že zarobím 2 práškové džúsy s 1 litrom vody s puding.práškom a vanilk. cukrom. V texte je síce 3/4 litra, ale je dávam 1 liter a je to fajn. Dávam 1.
Tyto řezy dělám již několik let a jsou prostě vynikající.