• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Mandarinkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Mandarinkové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandarinkové řezy
Mandarinkové řezy
Mandarinkové řezy
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na krém
    • 200
      g máslo
    • 180
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum vše smíchat na krém
    • 500
      g tvaroh
    • 3
      ml citronová šťáva
  • Na těsto
    • 150
      g moučkový cukr
    • 6
      ks žloutek
    • 6
      ks bílek
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Na polevu
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 0,75
      l pomerančový džus (část můžeme nahradit šťávou z kompotu)
  • Na vrch
    • 1
      plechovka kompotované mandarinky velké nebo 2 malé

Postup přípravy receptu

1
Na těsto: vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme tuhý sníh z bílků a mouku s kypřícím práškem. Těsto dáme na plech (peču na pečícím papíře) a upečeme. Necháme vychladnout. Mezitím si dáme okapat mandarinkový kompot - šťávu z něho budeme potřebovat na polevu. Korpus potřeme krémem, poklademe mandarinkami a zalijeme polevou.
2
Poleva: pudinky a cukr rozmícháme v džusu (šťávě z kompotu) a povaříme. Pozor - jakmile to začne houstnout, ihned nalijeme na krém. Necháme ztuhnout. Doporučujeme po ztuhnutí nakrájet. Jinak poleva popraská a nevypadá to hezky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborné mandarinkové řezy

Výborné mandarinkové řezy

Mandarinkové želé se zmrzlinou

Mandarinkové želé se zmrzlinou

Pařížské řezy ....Danča

Pařížské řezy ....Danča

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#337577) | 9. 4. 2023 11:08

    A ještě přidal jsem čerstvé jahody, takže mix 1plechovky mandarinek a čerstvých jahod. Přidal jsem obrázek, tak můžete kouknout na můj výtvor... :D

  • Uživatel (#337577) | 9. 4. 2023 11:04

    Díky za recept. Dobrý, ale mám menší připomínky k receptu. Použil jsem citronový puding místo vanilkového a poleva je opravdu trochu nahořklá a myslím, že lepší bude použit, né 100% džus, ale ochucené pomerančové štávy /Caprisone nebo něco podobného/ Použil jsem 3ks.puding a po několika hodinách to bylo stále řídké a až na druhý den v lednici to bylo OK a bylo možné to nakrájet. Příště asi zkusím želatinu, to bude jistota. A do krému jsem použil Německé máslo "Kerygarden" myslím že krém je krémovější , než jen z čistého másla. Kdo ho má doma, může vyzkoušet. Recept určitě doporučuji.

  • sarka-carka | 12. 4. 2013 21:52

    super.. rychla a skvělá

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 4. 2011 17:20

    Opraveno, díky.

  • Katka | 9. 4. 2011 08:27

    Před pár týdny jsem se do tohoto receptu taky pustila a měl veliký úspěch. Zkusila jsem upéct z poloviční dávky dort místo řezů, na stole naservírovaný vypadal moc pěkně, teda jen chvíli než se po něm zaprášilo. :-) A teď se do něho jdu znovu pustit.

  • Ladia
    Ladia | 14. 2. 2011 22:41

    Opravit

  • Bětka a Radka | 9. 1. 2011 19:10

    Nooo, tak chuťově určitě dobré, ale ke konzistenci a poměru surovin bychom měly výhrady... 3dl citronové šťávy??? Krém byl děsně řídký... 3 litry džusu??? Máme polevy tak na 3 buchty :D :D :D a poleva si vyžádala ještě aspoň jeden puding, aby to vůbec ztuhlo...

  • Andrea Manová | 3. 10. 2008 17:14

    Vynikající!Jen se po nich zaprášilo!

  • Martina Horáková | 25. 9. 2007 12:15

    Tak tohle je bomba. Moc nám chutnala kombinace mírně nakyslé polevy, mandarinek a tvarohu. Další recept, který bude v mých oblíbených.

  • Anonym | 18. 9. 2007 12:37

    Jen se zaprášilo. Konečně řezy, které nejsou zbytečně přeslazené. U většiny receptů ubírám při dalším pečení cukr, tady je rozpis přesně pro naše chuťové pohárky. Takže 1***

  • Jana Š. | 3. 4. 2007 17:17

    Danko, děkuji za šlehačkový krém. Chuť mandarinek společně s krémem je úžasná. Ještě jednou díky.

  • Dana Luka | 2. 4. 2007 09:47

    Poznámka pro paní Janu Š. - pokud manžel nemá rád tvaroh, zkuste šlehačkový krém: klasicky ušlehat šlehačku se ztužovačem, přimíchat 2 kelímky zakys.smetany /dávám balení 200g/. Chuť krému je mírně kyselkavá, u nás doma velmi oblíbená. Dejte vědět, jak chutná vám.

  • Barbora Polakova | 21. 2. 2007 22:50

    Nejsem sice Jana, ale mozes vyskusat krem zo Zravych rezov je proste najlepsi.

  • Jana Š. | 21. 2. 2007 14:08

    Paní Jano Z., můžete napsat, jak děláte náplň z kysané smetany a šlehačky? Manžel tvaroh nemusí, tak bych zkusila Váši náplň.

  • Sarka Honzakova | 21. 2. 2007 11:51

    Na upozorneni Jiriny si ctu tento recept. U nas v rodine se vzdy delal rosol na buchtu tak, jam mam uvedeno v receptu Buchta s rosolem. Drive jsme delali totez testo, co je uvedeno zde, ale prislo mi takove spatne klouzajici do krku. Nezkosela jsem to ale s tim tvarohovym kremem, mozna to z nostalgie zkusim.

  • Jiřina | 21. 2. 2007 10:45

    Podle ohlasů jsem očekávala něco více. I když manželovi a dospělému synovi řezy chutnali, pro mě byla poleva z pomerančového džusu a šťávy z mandarinkového kompotu nahořklá. Rezy jsem dělala přesně podle receptu. Pekla jsem je na velkém plechu, ale těsto bylo zbytečně moc vysoké. (a přitom vajíčka malá - klasika z obchodu "M"). Polevu doporučuji dělat na 1 l tekutiny a přidat více cukru. 3/4 litra tekutiny na 2 pudinkové prášky je málo. Poleva byla zbytečně moc hustá, špatně se na řezy lila (a přitom jsem se držela rady). Ani jsem ji pořádně nevařila, protože jakmile se teplota blížila k bodu varu, poleva okamžitě začala moc houstnout.

  • Jolana Fričková | 19. 1. 2007 20:33

    Hned bych vyzkoušela zbíhají se mi sliny,ale u nás kromě mě tvaroh nikdo nejí.Možá někdy vyzkouším a sním sama

  • Aja | 19. 12. 2006 13:50

    Jsou vynikající když je udělám jen se po nich zapráší.

  • Anna | 5. 12. 2006 20:38

    Moc dobrý recept, rodinka si na Mikuláše moc pochutnala.

  • Helena | 29. 11. 2006 15:12

    Udělala jsem je mamince k narozeninám a byly skutečně moc dobré. Kdo ochutnal, hned chtěl recept...

  • Jana Z | 11. 11. 2006 19:36

    Jsou velmi osvěžující, já dávám místo tvarohového krému s máslem kombinaci kysané smetany a ušlehané šlehačky.

  • Anka | 3. 10. 2006 16:00

    Jeden z najlepších receptov, ktoré som na tejto stránke objavila. Odkedy som zobrala rezy ochutnať do práce, stali sa súčasťou takmer každej väčšej oslavy. Dakujem autorke za recept.

  • Alena Beranová | 24. 9. 2006 17:20

    Moc dobré řezy. Minulý týden jsem dělala podobné z těchto stránek, ale tyhle jsou lepší. Použila jsem nízkotučný tvaroh a do pom. džusu jsem přidala šťávu z půlky grepu a bylo to opravdu mňamózní.

  • Jana Kolářová | 6. 9. 2006 15:14

    Vyzkoušeno z meruňkového kompotu a bylo to vynikající. Určitě budu dělat častěji.

  • Janka Novotná | 19. 7. 2006 17:03

    Udělala jsem s rybízem a bylo to strašně dobré. Zkoušela jsem to už jednou s broskemi a to nebylo ono. Chce to nějaké výrazné - nakyslé ovoce. Celkově 1*

  • Barča | 23. 6. 2006 20:46

    Vynikající. Místo mandarinek jsem použila jahody i polevu jsem udělala z jahodové šťávy. Ale je pravda, že s mandarinkama je to nejlepší - je to tak správně "nakyslé" po mandarinkách

  • Anonym | 16. 5. 2006 09:49

    Sohlasím s chválou. Osvěžující a výborné

  • Jana Tomčíková | 8. 5. 2006 19:18

    Včera jsem řezy dělala do dortové formy (piškot jsem pekla podle sebe,sníh ze 4 bílků,4 žloutky,4 lžíce cukru moučka, 4 lžíce polohr.mouky) , vypadaly velmi slavnostně a byly vynikající a osvěžující.Škoda, že nemůžu znovu ohodnotit, jasná jednička!Jen se po nich zaprášilo.

  • Anonym | 2. 5. 2006 10:54

    Dělala jsem o víkendu na velký plech a jen se zaprášilo. Opravdu výborné - už mám v oblíbených.

  • Jana Nováková | 11. 4. 2006 17:25

    Moc dobré. Ideální moučník na léto.

  • Martina Veselá | 10. 3. 2006 17:12

    Rozpis na piškot - tedy celý recept je na velký plech.

  • Diana | 9. 3. 2006 18:12

    Výborné řezy. Ale stačily mi na to 4 vajíčka a tak jako do každého piškotového těsta jsem musela přidat olej a mléko /10 PL a 10 PL/. A sníh z bílků až nakonec.Piškot jsem pekla v el. troubě při 180 C cca. 25 minut. Na krém stačila půlka másla a pol. množství moučkového cukru. Rumu jsem do krému dala 2 PL.Džus jsem úplně vynechala a použila jsem jen šťávu z kompotu, kterou jsem dolila na 0,5l a přidala 3 PL cukru a pudinky. Jako ovoce jsem použila mandarinky, ale může tam být jakékoli ovoce. Bylo to strašně dobré!P:S: Mám i foto!

  • Jana Tomčíková | 12. 2. 2006 09:08

    Včera jsem řezy pekla a musím říct, že jsou opravdu vynikající.Všem chutnaly.Místo džusu jsem použila multivitamínový nápoj+šťávu z kompotu, dala jsem asi 900ml+2lžíce cukru +1vanilk. cukr.Piškot jsem pekla asi 14 min na 160.Děkuji za inspiraci.

  • Jarmila Butulová | 9. 2. 2006 17:06

    Také jsem neodolala, protože ovocné řezy máme rádi a chutnají. Do pudingové polevy doporučuji trochu cukru.

  • Marcela Šepsová | 7. 2. 2006 09:30

    Včera jsem řezy vyzkoušela. Jsou opravdu vynikající a mohu je jenom doporučit.Také je budu dělat častěji.

  • Ivana | 1. 2. 2006 16:26

    Nemají chybu. Mám doma velkého gurmána, takže musím dělat "opravdové pochoutky" a tímto moučníkem jsem nadchla i tchýni. Vřele doporučuji. Muž mlsal i v noci.

  • Martina | 27. 1. 2006 12:06

    vyzkoušela jsem včera tyto řezy a byli velmi moc dobré jen se po nich zaprášilo opravdu moc dobré budu je dělat častěji.

  • Eva Valdová | 21. 1. 2006 17:38

    Prosím, jak dlouho se moučník asi peče? Určitě budevelmi dobrý. Určitě vyzkouším. Díky za recept.

  • Ilona | 18. 1. 2006 14:37

    Také tyto řezy peču už dlouho. Všem moc chutnají a vždy se po nich jen zapráší! Dělám je také s jahodama, s mandarinkama jsou ale nejlepší!

  • Margita | 21. 11. 2005 14:51

    Rezy robím už niekoľko rokov. Ja som ich našla pod názvom KIVI rezy, ale samozrejme názov sa dá meniť podľa názvu ovocia. Ak nie je kompótované ovocie, tak robíme nálev z čapovaných sirupov, dáme tak asi 3 dcl, doplníme do 1 litra vodou a ostatný postup je ten istý. Alebo mám skúsenosť, že zarobím 2 práškové džúsy s 1 litrom vody s puding.práškom a vanilk. cukrom. V texte je síce 3/4 litra, ale je dávam 1 liter a je to fajn. Dávam 1.

  • Martina Veselá | 21. 11. 2005 13:12

    Tyto řezy dělám již několik let a jsou prostě vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Hnědý rum Kompotované mandarinky Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Pomerančový džus Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí perník

Domácí perník

Míchaná vejce s avokádem

Míchaná vejce s avokádem

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

94
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
85
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
58
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
47
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
38
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Russel Crowe zdrcený jeho úmrtím!

Jiří Bartoška (†78): Russel Crowe zdrcený jeho úmrtím!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Maminčiny vanilkové rohlíčky I.
Maminčiny vanilkové rohlíčky I.
Maminčiny vanilkové rohlíčky II.
Maminčiny vanilkové rohlíčky II.
Mandarinková mňamka
Mandarinková mňamka
Mandarinkové želé se zmrzlinou
Mandarinkové želé se zmrzlinou
Mandarinkový sorbet
Mandarinkový sorbet
Mandle pražené v troubě
Mandle pražené v troubě
  • Recepty.cz
  • Mandarinkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact