Vejce, moučku, vanilku a sůl ušlehat, k tomu vmíchat olej, minerálku, mouku s práškem a dát upéct na plech. Buď vymazaný a vysypaný nebo na pečící papír. Po vychladnutí poklást scezenými mandarinkami a na ně natřít krém. Smetanu ušlehat do tuha, smíchat se zakysanou smetanou a vanilkou. Krém pak posypeme mandlemi a skořicí.
2
Recept je velmi jednoduchý a s touto buchtou sklidím vždycky chválu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
- -
|14. 9. 2007 11:45
Výborný recept, doma i v práci jsem s ním měla úspěch. Jen jsem ještě do krému přidala ztužovač šlehačky. (přenos do práce).
Lucie Š.
|22. 8. 2007 11:53
Krém do piškotu neprosákne, naopak dám do lednice ztuhnout a jíme třeba i tři dny, když zbyde.
Jana V.
|21. 8. 2007 22:30
Asi podáváte hned,aby krém neprosákl do piškotu?
Anonym
|21. 8. 2007 10:38
Tento recept dělám už dlouho a máte pravdu je vynikající. jen mě teda nestačí 2 plch.mandarinek ale aspon 3. A krém posypávám mandlemi ale nasucho opraženými a posypávám skořicovým cukrem je to lepší a má to výraznější chut. navrch jětě nakladu mandarinky které zbydou a nemá to chybu - a vypadá to i slavnostně.