g
cukr
množství surovin je na 2 plechy do střední trouby
Postup přípravy receptu
1
Máslo necháme při pokojové teplotě změknout. Suroviny pak zpracujeme dohromady. Utvoříme váleček, který rozdělíme na čtvrtiny. Znovu vyválíme a ukrajujeme stejné kousky těsta. Tvoříme rohlíčky a po upečení trochu pocukrujeme mletým cukrem s příměsí vanilkového cukru.Tak jsou méně sladké, než obalované v cukru.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
hveru
|11. 11. 2013 18:52
A ještě chybí pravá vanilka, výborná je jemně mletá, dá se použít opravdu rychle, koupit se dá zde:: www.vanilkovyobchod.cz ;-)
Olga .
|19. 12. 2008 21:36
Já mám skoro stejný recept + 2žloutky, nedrobí se...
Martina Tesařová
|19. 12. 2008 17:26
Mňamka, přidala jsem jen jedno vajíčko a krapet rumu, který dávam jen pro vůni do všeho vánočního a jsou rohlíčky jedna radost. Jen s těstem se mi nepracovalo nejlíp, děsně se drobí, ale mňam.
Lenka Šebková
|14. 12. 2008 15:04
Upekli jsme, ochutnali a jsou výborné, tedy byly výborné, protože už skoro nejsou. Vůbec se nelámou. Dávám za 1.