Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Dělám podle tohoto receptu rohlíčky už lety, jen u nás doma se dávají místo ořechů mleté mandle. A jako u většimy receptů snižuji množství cukru (tak na 30g na toto množství).
Markéta
|12. 12. 2011 21:10
Právě jsem dopekla, ani jeden se mi nezlomil, chutnají výborně! Opravdu jako od maminky! :-*
Adéla
|23. 10. 2011 12:01
super recept byli moc dobrý.... :-) :-) :-D
michal
|13. 12. 2010 16:30
Pěkne na hovno. ani tu neni při jaké teplotě.. :-\
Eva
|7. 12. 2010 12:29
Při jaké teplotě se prosím pečou?
Kate
|7. 12. 2010 03:13
my cukroví v paneláku vždycky dávali na balkon, normálně v kartonových krabicích a v igelitových taškách...ale pravda, když mrzlo, tak některý kousky byly dost tuhý, pokud se jedly hnedka...což se ale netýče těch rohlíčků, ty jsou křehké vždycky :-)
Peacnost s tvarovanim rohlicku a naslednym problemum lamani pri obalovani cukrem, je mozne vyresit, ne rohlicek, ale koule perfektne se obalije a chutna stejne .... Eureka!
Kateřina Jemelková
|18. 12. 2009 07:12
luxusní,recept jako když je kdysi dělávala mamka....sou fakt výborné...dělala jsem je ručně a musím uznat, že se vůbec nerozpadli ani neroztekli jak se občas stává....dávám za 1*
Anonym
|28. 6. 2007 11:13
a
Anonym
|8. 12. 2006 09:53
Jaký nástavec používate na masomlýnku - srdíčko - nebo co, aby byl rohlíček z teho pekný?
Petula
|6. 12. 2006 22:05
Tak rohlicky jsou exkluzivni, delala jsem je na masomlynku s nastavcem a jsou vsechny pekne stejny, zlomilo se mi jich jen asi 5 kousku, a na ty se hned vrhnul manzel:-)
Anonym
|3. 12. 2005 14:13
Plechy s cukrovím dát do chladnější místnosti, v paneláku alespoň tam kde můžete zavřít topení a vyvětrat. Ve vytopené místnosti bych nedoporučovala. Marie
Airan
|2. 12. 2005 23:32
Ja se pridavam k Monice, z formicky vypadaji rohlicky hezci:-)) Navic se tak da spracovat nepovedene drobive testo, coz se mi stalo zrovna pred rokem a formicky to zachranili:-)) Myslim ze pro J.D. to muze byt taky reseni:-))
karla
|2. 12. 2005 22:40
paní Marie, ty neupečené rohlíčky necháte na plechu přes noc něčím zakryté a v chladu nebo jen tak při pokojové teplotě?Děkuji
J. D.
|2. 12. 2005 18:36
Zdravím, právě se snažím z tohoto těsta vytvořit rohlíčky,ALE uprostřed se mi vždycky rozlomí :-((Mohl by jste mi někdo poradit ? díky moc
marie krejzarova
|1. 12. 2005 20:07
At si říká kdo chce co chce, není přez klasické vyvalované rohlíčky.Dělám ze třech dávek a mám je vyválené hned a vypadají super.
Monika
|1. 12. 2005 06:09
Kvůli pracnosti a kvůli hezkému tvaru jsem jednou ze zoufalství dala rohlíčkové těsto do rohlíčkových formiček. Byly krásné, tak jsem u toho zůstala. Má to jednu vadu-těsto je moc křehké, tak to vyžaduje opatrnost při vyklápění (vymazávávám polohrubou moukou). "Odpad" z nepovedených potěší rodinu, takže dělám pro jistotu z větší dávky.
Zdenka Rejnková
|30. 11. 2005 13:54
Měla jsem taky takový problém, ale vyřešila jsem to tak, že vyválím placku cca3 mm silnou a skleničkou vykrajuji půlměsíčky a ty potom obaluji v cukru. Mám sice takové placaté rohlíčky, ale skoro všechny stejné a velikost si řídím podle skleničky nebo kulatého vykrajovátka.
Marie Svobodová
|30. 11. 2005 10:53
Jelikož jsou u nás velmi jedlé dělám na vánoce až ze 6 dávek, vždy zpracovávám po dvou dávkách a poněvadž mám samé chlapy a nikdo nepomůže nedovedu si představit z tohoto množství sama vyválet rohlíčky, vyzkoušela jsem je vytláčet na masovém strojku s nástavcem. Když je potom neupečené nechám přes noc odpočinout na plechu jsou po upečení výborné.