• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maminčino masíčko
Napište svůj komentář k receptu

Maminčino masíčko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maminčino masíčko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • sůl
    • pepř mletý
    • hovězí maso nebo kuřecí maso
    • smetana lepší je kysaná

Postup přípravy receptu

1
Na vymazaný pekáč klademe plátky masa (hovězí můžeme trochu naklepat), které osolíme a opepříme, na maso naklademe oloupané, na kolečka nakrájené syrové brambory a celé zalijeme smetanou. Je možná lepší nejdříve to celé všechno předpéci, a potom teprve zalít smetanou, protože kdyby maso bylo stále tuhé, smetana by se všechna odpařila.
2
Pečeme tak dlouho, až maso i brambory změknou a ze smetany se utvoří krusta dozlatova upečená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Maminčino kuře s brambory

Maminčino kuře s brambory

Maminčino kuře na paprice

Maminčino kuře na paprice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 8. 3. 2007 10:28

    Já mám zase vyzkoušeno na změknutí masa dát do vaření/dušení trochu alkoholu (slivovici, rum nebo koňak - podle typu jídla). Dávka alkoholu není třeba velká, na 4 porce cca 1 polévkovou lžíci. A mimochodem - s paní Janou z VM bych polemizovala o tom, že je hovězí maso nejzdravější. Já tedy považuji za mnohem zdravější krůtí, kuřecí, králičí, rybí a telecí. a dokonce i libové vepřové - neboť hovězí se "dělá" nejdéle a tudíž se do něho může "nakumulovat" nejvíce škodlivin. I moje tělo s "hovézím" nevíce bojuje - nejdéle ho tráví a tak....

  • Jana z VM | 8. 3. 2007 09:22

    I já mám moc dobré zkušenosti s hovězím masem - kupuji je u "Nováka" v Plusu - má výborné, měkkoučké. Hovězí je jedno z nejchutnějších a nejzdravějších, dost často jej kupuji. A takový hovězí gulášek?! Není nad něj !

  • Jana Tomčíková | 8. 3. 2007 09:12

    Kdosi radil přidat do vody, ve které se maso vaří, trochu sody,prý dřive změkne, ale nezkoušela jsem!

  • Hana Rožníčková | 8. 3. 2007 09:05

    Já teda s hovězím masem problém nemám. Asi bych změnila řezníka.

  • Ludmila Konvalinková | 7. 3. 2007 21:42

    Tak jste mě uklidnili. Velmi málo kupuji hovězí maso ale před třemi dny jsem dělala "ptáčky" a hrůza maso stále tvrdé. Za dobu vaření se dříve rozpadalo.

  • Máří | 7. 3. 2007 16:35

    Dřív se hovězí maso nechávalo na jatkách takzvaně zrát. Zrání hovězího trvá podle teploty skladování tak 7 - 10 dní. Dneska si koupíte maso, které ještě před dvěma dny běhalo. Neodležené, neuzrálé a tuhé a v lednici z něj kape šťáva. Když ho necháte "dozrát" v lednici, dřív zasmrádne, než uzraje. Já se u hovězího dívám, kdy bylo poražené a jestli je z krávy, býka či jalovice (to by mělo být v obchodě napsané) a případně ho nechám ještě pár dní v lednici, roštěnky marinuju v česneku a nedávno jsem dokonce viděla kořenící směs na zkřehnutí masa (Křehké maso). A nepřestávám děkovat panu Papinovi za jeho vynález!!!

  • barča | 7. 3. 2007 08:43

    Teda pan Kamil to vystihl přesně, já mám také zkušenost, že hovězí je většinou naprosto tuhé ať použiji jakýkoliv kus (falešná svíčková, pečeně z krku ...), dřív to šlo občas i kousat. Co to s těma krávama dělaj ? Má někdo nějaký fígl či radu ?

  • Kamil Krybus | 6. 3. 2007 21:33

    Kdysi se z hovězího dalo vařit, dokonce i změklo. V současnosti by to byl asi zázrak. Já to dělám tak, že pokud používám hovězí (a mám ho moc rád), tak ho předdusím v hrnci pana Pappina asi 45 min. Pak hrnec zchladím pod vodovodem a pokračuji v krasojízdě.

  • barča | 6. 3. 2007 18:48

    Jednou jsem zkoušela tuto kombinaci hovězí a vepřové (trochu jinak než zde , ale podobně)a opravdu, když už vepřové bylo tak akorát, tak hovězí ještě ani náhodou a myslím si, že naklepání nepomůže, raději kombinaci vepřového a kuřete (nebo krůtí). Nejdřív maso přikryji alobalem, pak odryji a zaleji šlahačkou.

  • Jana Tomčíková | 6. 3. 2007 12:45

    Peču syrové brambory na kolečka + zelí+ kuře(vlastně stejně jako kuře na zelí zase jinak), měkké jsou až po 1,5 h.(Kolečka tlustá asi 3mm, teplota asi 200 °).Za 35 minut jsou opravdu ještě tvrdé.

  • romy U. | 6. 3. 2007 11:51

    Já takhle peču vepřovou krkovičku nebo plecko, peču to asi hodinu a půl. brambory jsou opečené a nejsou rozvařené,za 35 min jsou brambory ještě tvrdé.

  • Pastis Petite | 6. 3. 2007 10:54

    Jestliže předpokládáme, že brambory budou hotové za 35 minut, bude už hovězí měkké? Jakou s tím máte zkušenost?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hovězí maso Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Králík na medu

Králík na medu

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

49
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Paralympionik Ježek ze StarDance: Rozverná manželka na svatbě ukázala vše!

Paralympionik Ježek ze StarDance: Rozverná manželka na svatbě ukázala vše!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Maminčino masíčko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact