• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maminčino masíčko
Napište svůj komentář k receptu

Maminčino masíčko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maminčino masíčko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • sůl
    • pepř mletý
    • hovězí maso nebo kuřecí maso
    • smetana lepší je kysaná

Postup přípravy receptu

1
Na vymazaný pekáč klademe plátky masa (hovězí můžeme trochu naklepat), které osolíme a opepříme, na maso naklademe oloupané, na kolečka nakrájené syrové brambory a celé zalijeme smetanou. Je možná lepší nejdříve to celé všechno předpéci, a potom teprve zalít smetanou, protože kdyby maso bylo stále tuhé, smetana by se všechna odpařila.
2
Pečeme tak dlouho, až maso i brambory změknou a ze smetany se utvoří krusta dozlatova upečená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Maminčino kuře s brambory

Maminčino kuře s brambory

Maminčino kuře na paprice

Maminčino kuře na paprice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 8. 3. 2007 10:28

    Já mám zase vyzkoušeno na změknutí masa dát do vaření/dušení trochu alkoholu (slivovici, rum nebo koňak - podle typu jídla). Dávka alkoholu není třeba velká, na 4 porce cca 1 polévkovou lžíci. A mimochodem - s paní Janou z VM bych polemizovala o tom, že je hovězí maso nejzdravější. Já tedy považuji za mnohem zdravější krůtí, kuřecí, králičí, rybí a telecí. a dokonce i libové vepřové - neboť hovězí se "dělá" nejdéle a tudíž se do něho může "nakumulovat" nejvíce škodlivin. I moje tělo s "hovézím" nevíce bojuje - nejdéle ho tráví a tak....

  • Jana z VM | 8. 3. 2007 09:22

    I já mám moc dobré zkušenosti s hovězím masem - kupuji je u "Nováka" v Plusu - má výborné, měkkoučké. Hovězí je jedno z nejchutnějších a nejzdravějších, dost často jej kupuji. A takový hovězí gulášek?! Není nad něj !

  • Jana Tomčíková | 8. 3. 2007 09:12

    Kdosi radil přidat do vody, ve které se maso vaří, trochu sody,prý dřive změkne, ale nezkoušela jsem!

  • Hana Rožníčková | 8. 3. 2007 09:05

    Já teda s hovězím masem problém nemám. Asi bych změnila řezníka.

  • Ludmila Konvalinková | 7. 3. 2007 21:42

    Tak jste mě uklidnili. Velmi málo kupuji hovězí maso ale před třemi dny jsem dělala "ptáčky" a hrůza maso stále tvrdé. Za dobu vaření se dříve rozpadalo.

  • Máří | 7. 3. 2007 16:35

    Dřív se hovězí maso nechávalo na jatkách takzvaně zrát. Zrání hovězího trvá podle teploty skladování tak 7 - 10 dní. Dneska si koupíte maso, které ještě před dvěma dny běhalo. Neodležené, neuzrálé a tuhé a v lednici z něj kape šťáva. Když ho necháte "dozrát" v lednici, dřív zasmrádne, než uzraje. Já se u hovězího dívám, kdy bylo poražené a jestli je z krávy, býka či jalovice (to by mělo být v obchodě napsané) a případně ho nechám ještě pár dní v lednici, roštěnky marinuju v česneku a nedávno jsem dokonce viděla kořenící směs na zkřehnutí masa (Křehké maso). A nepřestávám děkovat panu Papinovi za jeho vynález!!!

  • barča | 7. 3. 2007 08:43

    Teda pan Kamil to vystihl přesně, já mám také zkušenost, že hovězí je většinou naprosto tuhé ať použiji jakýkoliv kus (falešná svíčková, pečeně z krku ...), dřív to šlo občas i kousat. Co to s těma krávama dělaj ? Má někdo nějaký fígl či radu ?

  • Kamil Krybus | 6. 3. 2007 21:33

    Kdysi se z hovězího dalo vařit, dokonce i změklo. V současnosti by to byl asi zázrak. Já to dělám tak, že pokud používám hovězí (a mám ho moc rád), tak ho předdusím v hrnci pana Pappina asi 45 min. Pak hrnec zchladím pod vodovodem a pokračuji v krasojízdě.

  • barča | 6. 3. 2007 18:48

    Jednou jsem zkoušela tuto kombinaci hovězí a vepřové (trochu jinak než zde , ale podobně)a opravdu, když už vepřové bylo tak akorát, tak hovězí ještě ani náhodou a myslím si, že naklepání nepomůže, raději kombinaci vepřového a kuřete (nebo krůtí). Nejdřív maso přikryji alobalem, pak odryji a zaleji šlahačkou.

  • Jana Tomčíková | 6. 3. 2007 12:45

    Peču syrové brambory na kolečka + zelí+ kuře(vlastně stejně jako kuře na zelí zase jinak), měkké jsou až po 1,5 h.(Kolečka tlustá asi 3mm, teplota asi 200 °).Za 35 minut jsou opravdu ještě tvrdé.

  • romy U. | 6. 3. 2007 11:51

    Já takhle peču vepřovou krkovičku nebo plecko, peču to asi hodinu a půl. brambory jsou opečené a nejsou rozvařené,za 35 min jsou brambory ještě tvrdé.

  • Pastis Petite | 6. 3. 2007 10:54

    Jestliže předpokládáme, že brambory budou hotové za 35 minut, bude už hovězí měkké? Jakou s tím máte zkušenost?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hovězí maso Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

41
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Borůvkový mls s meruňkami
Borůvkový mls s meruňkami
22
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
19
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
16
Výborná drobenková buchta
Výborná drobenková buchta

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Maminčino masíčko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact