• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maminčino masíčko
Napište svůj komentář k receptu

Maminčino masíčko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maminčino masíčko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • sůl
    • pepř mletý
    • hovězí maso nebo kuřecí maso
    • smetana lepší je kysaná

Postup přípravy receptu

1
Na vymazaný pekáč klademe plátky masa (hovězí můžeme trochu naklepat), které osolíme a opepříme, na maso naklademe oloupané, na kolečka nakrájené syrové brambory a celé zalijeme smetanou. Je možná lepší nejdříve to celé všechno předpéci, a potom teprve zalít smetanou, protože kdyby maso bylo stále tuhé, smetana by se všechna odpařila.
2
Pečeme tak dlouho, až maso i brambory změknou a ze smetany se utvoří krusta dozlatova upečená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Maminčino kuře s brambory

Maminčino kuře s brambory

Maminčino kuře na paprice

Maminčino kuře na paprice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 8. 3. 2007 10:28

    Já mám zase vyzkoušeno na změknutí masa dát do vaření/dušení trochu alkoholu (slivovici, rum nebo koňak - podle typu jídla). Dávka alkoholu není třeba velká, na 4 porce cca 1 polévkovou lžíci. A mimochodem - s paní Janou z VM bych polemizovala o tom, že je hovězí maso nejzdravější. Já tedy považuji za mnohem zdravější krůtí, kuřecí, králičí, rybí a telecí. a dokonce i libové vepřové - neboť hovězí se "dělá" nejdéle a tudíž se do něho může "nakumulovat" nejvíce škodlivin. I moje tělo s "hovézím" nevíce bojuje - nejdéle ho tráví a tak....

  • Jana z VM | 8. 3. 2007 09:22

    I já mám moc dobré zkušenosti s hovězím masem - kupuji je u "Nováka" v Plusu - má výborné, měkkoučké. Hovězí je jedno z nejchutnějších a nejzdravějších, dost často jej kupuji. A takový hovězí gulášek?! Není nad něj !

  • Jana Tomčíková | 8. 3. 2007 09:12

    Kdosi radil přidat do vody, ve které se maso vaří, trochu sody,prý dřive změkne, ale nezkoušela jsem!

  • Hana Rožníčková | 8. 3. 2007 09:05

    Já teda s hovězím masem problém nemám. Asi bych změnila řezníka.

  • Ludmila Konvalinková | 7. 3. 2007 21:42

    Tak jste mě uklidnili. Velmi málo kupuji hovězí maso ale před třemi dny jsem dělala "ptáčky" a hrůza maso stále tvrdé. Za dobu vaření se dříve rozpadalo.

  • Máří | 7. 3. 2007 16:35

    Dřív se hovězí maso nechávalo na jatkách takzvaně zrát. Zrání hovězího trvá podle teploty skladování tak 7 - 10 dní. Dneska si koupíte maso, které ještě před dvěma dny běhalo. Neodležené, neuzrálé a tuhé a v lednici z něj kape šťáva. Když ho necháte "dozrát" v lednici, dřív zasmrádne, než uzraje. Já se u hovězího dívám, kdy bylo poražené a jestli je z krávy, býka či jalovice (to by mělo být v obchodě napsané) a případně ho nechám ještě pár dní v lednici, roštěnky marinuju v česneku a nedávno jsem dokonce viděla kořenící směs na zkřehnutí masa (Křehké maso). A nepřestávám děkovat panu Papinovi za jeho vynález!!!

  • barča | 7. 3. 2007 08:43

    Teda pan Kamil to vystihl přesně, já mám také zkušenost, že hovězí je většinou naprosto tuhé ať použiji jakýkoliv kus (falešná svíčková, pečeně z krku ...), dřív to šlo občas i kousat. Co to s těma krávama dělaj ? Má někdo nějaký fígl či radu ?

  • Kamil Krybus | 6. 3. 2007 21:33

    Kdysi se z hovězího dalo vařit, dokonce i změklo. V současnosti by to byl asi zázrak. Já to dělám tak, že pokud používám hovězí (a mám ho moc rád), tak ho předdusím v hrnci pana Pappina asi 45 min. Pak hrnec zchladím pod vodovodem a pokračuji v krasojízdě.

  • barča | 6. 3. 2007 18:48

    Jednou jsem zkoušela tuto kombinaci hovězí a vepřové (trochu jinak než zde , ale podobně)a opravdu, když už vepřové bylo tak akorát, tak hovězí ještě ani náhodou a myslím si, že naklepání nepomůže, raději kombinaci vepřového a kuřete (nebo krůtí). Nejdřív maso přikryji alobalem, pak odryji a zaleji šlahačkou.

  • Jana Tomčíková | 6. 3. 2007 12:45

    Peču syrové brambory na kolečka + zelí+ kuře(vlastně stejně jako kuře na zelí zase jinak), měkké jsou až po 1,5 h.(Kolečka tlustá asi 3mm, teplota asi 200 °).Za 35 minut jsou opravdu ještě tvrdé.

  • romy U. | 6. 3. 2007 11:51

    Já takhle peču vepřovou krkovičku nebo plecko, peču to asi hodinu a půl. brambory jsou opečené a nejsou rozvařené,za 35 min jsou brambory ještě tvrdé.

  • Pastis Petite | 6. 3. 2007 10:54

    Jestliže předpokládáme, že brambory budou hotové za 35 minut, bude už hovězí měkké? Jakou s tím máte zkušenost?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hovězí maso Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky Hana a Hana

Palačinky Hana a Hana

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Vydatná česnečka

Vydatná česnečka

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Snadná a rychlá hrachová polévka

Snadná a rychlá hrachová polévka

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

90
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
61
Chai chia s ovocným přelivem
Chai chia s ovocným…
57
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
53
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Maminčino masíčko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact