• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maminčino masíčko
Napište svůj komentář k receptu

Maminčino masíčko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maminčino masíčko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • sůl
    • pepř mletý
    • hovězí maso nebo kuřecí maso
    • smetana lepší je kysaná

Postup přípravy receptu

1
Na vymazaný pekáč klademe plátky masa (hovězí můžeme trochu naklepat), které osolíme a opepříme, na maso naklademe oloupané, na kolečka nakrájené syrové brambory a celé zalijeme smetanou. Je možná lepší nejdříve to celé všechno předpéci, a potom teprve zalít smetanou, protože kdyby maso bylo stále tuhé, smetana by se všechna odpařila.
2
Pečeme tak dlouho, až maso i brambory změknou a ze smetany se utvoří krusta dozlatova upečená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Maminčino kuře s brambory

Maminčino kuře s brambory

Maminčino kuře na paprice

Maminčino kuře na paprice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 8. 3. 2007 10:28

    Já mám zase vyzkoušeno na změknutí masa dát do vaření/dušení trochu alkoholu (slivovici, rum nebo koňak - podle typu jídla). Dávka alkoholu není třeba velká, na 4 porce cca 1 polévkovou lžíci. A mimochodem - s paní Janou z VM bych polemizovala o tom, že je hovězí maso nejzdravější. Já tedy považuji za mnohem zdravější krůtí, kuřecí, králičí, rybí a telecí. a dokonce i libové vepřové - neboť hovězí se "dělá" nejdéle a tudíž se do něho může "nakumulovat" nejvíce škodlivin. I moje tělo s "hovézím" nevíce bojuje - nejdéle ho tráví a tak....

  • Jana z VM | 8. 3. 2007 09:22

    I já mám moc dobré zkušenosti s hovězím masem - kupuji je u "Nováka" v Plusu - má výborné, měkkoučké. Hovězí je jedno z nejchutnějších a nejzdravějších, dost často jej kupuji. A takový hovězí gulášek?! Není nad něj !

  • Jana Tomčíková | 8. 3. 2007 09:12

    Kdosi radil přidat do vody, ve které se maso vaří, trochu sody,prý dřive změkne, ale nezkoušela jsem!

  • Hana Rožníčková | 8. 3. 2007 09:05

    Já teda s hovězím masem problém nemám. Asi bych změnila řezníka.

  • Ludmila Konvalinková | 7. 3. 2007 21:42

    Tak jste mě uklidnili. Velmi málo kupuji hovězí maso ale před třemi dny jsem dělala "ptáčky" a hrůza maso stále tvrdé. Za dobu vaření se dříve rozpadalo.

  • Máří | 7. 3. 2007 16:35

    Dřív se hovězí maso nechávalo na jatkách takzvaně zrát. Zrání hovězího trvá podle teploty skladování tak 7 - 10 dní. Dneska si koupíte maso, které ještě před dvěma dny běhalo. Neodležené, neuzrálé a tuhé a v lednici z něj kape šťáva. Když ho necháte "dozrát" v lednici, dřív zasmrádne, než uzraje. Já se u hovězího dívám, kdy bylo poražené a jestli je z krávy, býka či jalovice (to by mělo být v obchodě napsané) a případně ho nechám ještě pár dní v lednici, roštěnky marinuju v česneku a nedávno jsem dokonce viděla kořenící směs na zkřehnutí masa (Křehké maso). A nepřestávám děkovat panu Papinovi za jeho vynález!!!

  • barča | 7. 3. 2007 08:43

    Teda pan Kamil to vystihl přesně, já mám také zkušenost, že hovězí je většinou naprosto tuhé ať použiji jakýkoliv kus (falešná svíčková, pečeně z krku ...), dřív to šlo občas i kousat. Co to s těma krávama dělaj ? Má někdo nějaký fígl či radu ?

  • Kamil Krybus | 6. 3. 2007 21:33

    Kdysi se z hovězího dalo vařit, dokonce i změklo. V současnosti by to byl asi zázrak. Já to dělám tak, že pokud používám hovězí (a mám ho moc rád), tak ho předdusím v hrnci pana Pappina asi 45 min. Pak hrnec zchladím pod vodovodem a pokračuji v krasojízdě.

  • barča | 6. 3. 2007 18:48

    Jednou jsem zkoušela tuto kombinaci hovězí a vepřové (trochu jinak než zde , ale podobně)a opravdu, když už vepřové bylo tak akorát, tak hovězí ještě ani náhodou a myslím si, že naklepání nepomůže, raději kombinaci vepřového a kuřete (nebo krůtí). Nejdřív maso přikryji alobalem, pak odryji a zaleji šlahačkou.

  • Jana Tomčíková | 6. 3. 2007 12:45

    Peču syrové brambory na kolečka + zelí+ kuře(vlastně stejně jako kuře na zelí zase jinak), měkké jsou až po 1,5 h.(Kolečka tlustá asi 3mm, teplota asi 200 °).Za 35 minut jsou opravdu ještě tvrdé.

  • romy U. | 6. 3. 2007 11:51

    Já takhle peču vepřovou krkovičku nebo plecko, peču to asi hodinu a půl. brambory jsou opečené a nejsou rozvařené,za 35 min jsou brambory ještě tvrdé.

  • Pastis Petite | 6. 3. 2007 10:54

    Jestliže předpokládáme, že brambory budou hotové za 35 minut, bude už hovězí měkké? Jakou s tím máte zkušenost?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hovězí maso Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Bulharský salát

Bulharský salát

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Americká kukuřičná polévka

Americká kukuřičná polévka

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

42
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
38
Palačinky
Palačinky
37
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
36
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Proč skončila Patrasová v Bohnicích: Mrazivé důvody

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz PŘÍMÝ PŘENOS: Zapíjení Jiřího Bartošky (†78) v Rudolfinu: Mejdan pro 900 lidí!

PŘÍMÝ PŘENOS: Zapíjení Jiřího Bartošky (†78) v Rudolfinu: Mejdan pro 900 lidí!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

  • Recepty.cz
  • Maminčino masíčko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact