Do pekáčku nakrájíme asi dvě střední cibule,na cibuli dva hrnky čerstvých pokrájených hub (mohou být i sušené). Dále vložíme kuře na dvě půlky, posypeme grilovacím kořením a houbovýn kořením, kmín, tři větší stroužky česneku pokrájené na kolečka, podlejeme vývarem z masoxu a pokrájíme 1/8 másla. Dáme péci do trouby, až je kuře skoro měkké, přidáme kuřecí játra která trochu popepříme. Vše dopečeme do růžova a podléváme, aby bylo dost sosu.
2
Mezitím uvaříme sáček těstovin, nejlépe fleky, široké nudle, mušle nebo vřetena. Když je kuře dopečené, vyndáme ho z pekáče naporcujeme. Jatýrka též vyndáme, pokrájíme na malé kousky a vrátíme do výpeku. Uvařené těstoviny promícháme se sosem, kde jsou jatýrka a houby.
3
Servírujeme na talíř, k tomu naporcované kuře. Můžeme podávat jako přílohu zeleninové saláty (okurkový, rajčatový atd.).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Vencková
|1. 9. 2007 12:50
Vyzkoušela jsem, je to fakt skvělé! I přítel si moc pochutnal, takže zařazuji do repertoáru! Také jsem přidala slaninu a na ní dopředu trochu osmažila jatýrka. Děkuju za inspiraci!
Zuzana Bugárová
|16. 8. 2007 09:04
tak vcera som toto vyskusala,a musim povedat ze je to vynikajuce, moc moc moc chvalim a olizujeme sa este teraz, uz som odporucila i rodine a znamym, o vikendu budu skuskytakze super a diky za inspiraciu 1******
eva
|10. 8. 2007 07:35
to znam je to fakt moc dobre.ty testoviny jsou na tom to nejlepsi
NMarta
|10. 8. 2007 06:04
Taky takto kuře připravuji, jen ještě přidávám na kousky nakrájený špek nebo anglickou a na každou porci kuřete dám jen plátek másla. Játra už krájím rovnou na malé kousky. Já recept před léty vyprosila v závodní jídelně!