Celé kuře očistíme, opláchneme a rozčtvrtíme. Posypeme grilovacím kořením, špetkou soli a pepře. Vložíme do pekáčku, podlejeme trochou vody a dáme péct do trouby na cca 170-200 °C 30 minut. Občas podlijeme vodou.
2
Dáme vařit 500 g těstovin. Mezitím nakrájíme na tenčí nudličky anglickou slaninu, játra. Na plátky pokrájíme 1-2 velké cibule a asi 10 čerstvých žampionů (nemáme-li čerstvé můžeme použít konzervované (1 menší plechovku). Vše orestujeme na pánvi. Jestli už máme uvařené těstoviny, tak orestovanou směs vložíme do hrnce s těstovinami.
3
Mezitím se nám kuře už upeklo do zlatova a výpek, který jsme získali z rozporcovaného kuřete, přelijeme do směsi s těstovinami. Promícháme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Magdina
|6. 3. 2006 08:03
Dobré!!!! Kuře jsem pekla ale dýl než 30 minut. Šťáva z upečeného kuřete dala těstovinám skvělou chuť, ale i tak byly dobré.
Jana
|4. 12. 2005 19:17
K orestované slanině a žampionům ještě přidávám drobně nakrájená drůbeží játra, podusím a pak teprve přidám těstoviny. A to je pak "huba v nebi". Lze podávat i jako samostatné jídlo bez kuřete.
Anonym
|1. 12. 2005 10:43
Doporučuji,dobré.Anglickou,játra i žampiony přidávám ke kuřeti. Těstovin vařím raději víc, i bez kuřete se po nich jen zapráší.