Na másle zesklovatíme cibuli a na ní rozdrobíme droždí. Za stálého míchání se nám droždí rozpustí a následně vytvoří hrudky. Statečně mícháme dále a necháme droždí znova rozpustit a opět zhrudkovatět, ale to už jsme v kuchyni sami :-) a droždí nám krásně zrůžoví.
2
Jakmile dosáhneme tohoto stavu vlijeme mléko a zahříváme k varu. Občas je dobré promíchat. Než začne obsah vřít odstavíme a za stálého míchání přidáváme strouhanku (pozor na hrudky!). Když máme hustší kaši přidáme buď strouhaný nebo najemno pokrájený salám, okurky, hořčici a vejce. Podle chuti osolíme. Do vychladnutí několikrát zamíchat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Fido
|1. 11. 2016 20:46
Co to je za kravinu? Pokud se vám poprvé droždí tzv. srazí, tj. vytvoří hrudky, je to tím, že se odpařila tekutina, tedy žádná tam už není, proto se napodruhé nemá čím rozpustit - leda bychom tam tekutinu přidali... :-D
zuza
|15. 3. 2014 15:06
droždí se mi také podruhé nerozpustilo. Možná špatná kalite či co.? ale jinak výborná :)
zuza
|15. 3. 2014 15:06
droždí se mi také podruhé nerozpustilo. Možná špatná kalite či co.? ale jinak výborná :)
Zajímavá obměna - místo vajíček strouhanka, měla jsem z toho obavy, ale ve výsledku se docela ochotně snědla. Jen si mi nepodařilo docílit dle receptu stavu "necháme droždí znova rozpustit a opět zhrudkovatět". Prostě se mi podruhé nerozpustilo. Ale snad to ničemu nevadilo. Děkuji autorovi za podrobný recept.
Eva Klabzubová
|28. 4. 2009 20:03
tohle je nostalgie - vařila nám to máma skoro každý týden - abychom měli dost vitamínu B. díky moc za připomenutí - dijones mám taky doma, tak zkusím i mutaci:)
helen drapalova
|26. 4. 2009 20:53
misto obyc horcice jsem pouzila dijonnaise helmans a pomazanka byla vytecna