• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Maminčin štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Maminčin štrůdl

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maminčin štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 420
      g hladká mouka
    • 1
      ks hera
    • 2
      ks žloutek
    • 8
      lžíce voda (Studená)
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kg jablka
    • 5
      lžíce rozinky
    • 1
      lžíce skořice
    • vanilkový cukr
    • mandle (Nebo oříšky)
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin umícháme těsto, které necháme do druhého dne v chladničce. Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme (máme-li kyselejší jablka můžeme přidat najemno rozdrcené dětské piškoty), přidáme rozinky, skořici, vanilkový cukr, nasekané oříšky nebo mandle. Těsto vyválíme na placky (jedna dávka postačí na tři), naplníme touto směsí a dobře zavineme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a případně ještě posypeme oříšky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maminčin štrůdl

Maminčin štrůdl

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

Štrúdl s hroznovým vínem

Štrúdl s hroznovým vínem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vladimirarolex | 26. 1. 2017 19:40

    před chvílí jsem ho vyndala z trouby, je výborný, krásně se s těstem pracuje, myslím , že tento recept budu používat často , děkuji...

  • Můrinka
    Můrinka | 18. 2. 2012 11:30

    Opravdu dobrota. Akorát příště udělám z dávky asi jenom 2, aby byly větší :o) Štrůdly jsem nahoře potírala zbylým bílkem.

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 11. 2011 12:33

    Camelko, to těsto v lednici dobře zabalené vydrží i 5 dní (tedy přiznám se, že i déle, ale už se pak moc trhá), takže si ho dělám v době "jablek" do foroty ... A jde i zamrazit....

  • Camelka | 4. 11. 2011 09:50

    Super bomba štrůdlík...má jedinou nevýhodu - nemůžu ho udělat hned. A to čekání mě zabíjí, anžto si dycinky zapomenu připravit těsto. Ale i tak za to čekání stojí. S těstem se fakt super pracuje 1* :-)

  • Shyrker | 8. 9. 2011 21:36

    Recept doporučuji. Jednoduché a chutné. :-)

  • niobe nightingale | 22. 3. 2009 19:18

    tohle náš tradiční domácí štrúdl. akorát dávám 500g mouky a 125ml vlažné vody a místo octa někdy citronovou šťávu... hodně důležitá věc je, osolit ho! roluju 3 šišky a zatím nikdy nikoho nezklamal :D právě se tu vedle brání před snědením poslední dva kousky pod utěrkou .)

  • Lucie Kučerová | 27. 11. 2008 08:24

    Tenhle recept je úžasný a snadno realizovatelný i v cizině. Jsem teď v USA. Ocet jsem použila jablečný, místo Hery máslo (protože nevěřím, že z těch mazlavých margarínů se dá péct, navíc jsou většinou slané). Těsto jsem v lednici nechala zabalené 24 hodin. krásně se rozvalovalo. Pečeno na 350-375°F. Štrůdl jsem nezavinovala, ale jen přeložila do psaníčka. Lahoda.

  • Ales Kavalir | 14. 9. 2005 16:20

    Je To SUPER ale delam vzdy trojitou porci....aby z toho byl celej plech

  • Jtka | 13. 5. 2005 22:21

    I ja dekuji za odpoved, kolik vazi hera. Snazim se pect ve Skotsku a chtela jsem volat mamce, tak zavolam kvuli necemu jinemu :-)

  • Míla Kořínková | 5. 12. 2004 19:04

    Hera je rostlinný tuk,u vás ji možná znáte pod názvem Rama, je do levnější obdoba másla, používá se na pečení, do krémů ap. U nás ji mají v regálech s klasickým máslem, bývá v 250 g kostkách, Rama ve vaničkách také 250 g ale i 500 g.Heru můžete nahradit klasickým máslem,bude chutnější,ale kapánek dražší.. já tenhle štrůdl po upečení ještě za horka potírám rozpuštěným máslem s trochou rumu - mňam ! Ať se vám to povede !

  • Anonym | 5. 12. 2004 18:37

    Hera je rostlinný tuk - levnější náhražka másla,tady v ČR se prodává v 250 g kostkách.

  • Vladislav CADA | 5. 12. 2004 17:10

    Co je prosim "hera" a kolik vazi 1 hera (nebo jaky je objem?)Zde ve Svedsku hera neexistuje, ale kdyz mi laskave napisete oc jde, tak mozna najdu nejakou nahrazku.ZdraviVLADISLAV

  • irena | 1. 4. 2004 11:25

    Souhlasím! Je to vyborné a těsto se vůbec netrhá. Taky jsem to zkousela dělat plněné zeleninovou směsí se sýrem jako hlavní jídlo a můžu vřele doporučit ;-)

  • Hanka Jelinkova | 21. 3. 2004 21:28

    Lada neuvedla dobu peceni, je to cca 35minut a je to mnam :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Jablka Mandle Ocet Rozinky Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí šunka

Domácí šunka

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

(nejen) Cuketové špízy

(nejen) Cuketové špízy

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

337
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
60
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
33
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Bernášková po krachu manželství: Nesmutní a už začala »lovit«?!

Bernášková po krachu manželství: Nesmutní a už začala »lovit«?!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

  • Recepty.cz
  • Maminčin štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact