Všechny ingredience na těsto pořádně promícháme a nenechejte se zmást zvláštní konzistencí těsta. Rozprostřete ho na menší plech, jde trochu ztěžka, těsto se lepí, ale vytrvejte.
2
Švestky vypeckujte, nakrájet na čtvrtky, smíchejte se solamylem a cukrem. Navršte na těsto a dejte péct na 200 °C dozlatova. Jde to i se zavařeným ovocem (švesky, meruňky, broskve).
3
Tuto buchtičku miluje můj tatínek, který nikdy neodolá a ukrajuje a ukrajuje............ :-))
Měli jsme málo švestek, tak jsem na část těsta dala jablka nakrájená na plátky a přidala skořici. Oba druhy byly výborné, málem jsem to dětem snědla sama :-D
Míša
|6. 8. 2011 16:04
Vůbec mi to nepřijde jako buchta. Je to spíš taková švestková žemlovka, je to hodně mokré.. i když chuťově dobré.
Týna
|21. 9. 2007 14:44
Je to dobré,jen je toho málo,buchta je nízká,snědlo se za chvíli.Příště zkusím máslo nahradit Herou.Dávám za 1.
Eva Červenková
|15. 9. 2007 19:44
nejsem autorka receptu, ale radila bych vymazat a vysypat, nebo použít pečící papír..
Lucie Krejčí
|14. 9. 2007 20:45
Ano,plech vymazávám máslem. Mamka ho občas i vysype strouhaným kokosem.