g
passata
(Rajčata v plechovce nebo rajčatové pyré)
400
g
gnocchi
(Či jakékoli těstoviny menších tvarů např. kolínka, vrtulky)
1
hrst
petrželka
sýr
Pecorino (může být i parmazán)
Postup přípravy receptu
1
V široké pánvi si rozpálíme olej a osmahneme cibulku, dokud nezesklovatí. Přidáme česnek a trochu povaříme. Dále přidáme vepřové a necháme na ohni dalších 5 minut, dokud maso nezhnědne. Přilijeme víno a vaříme, dokud se polovina tekutin nevypaří. Přidáme fenykl, passatu, trochu osolíme a opepříme a pozvolna vaříme dalších 20-25 minut.
2
Semtam mícháme, dokud mix nezhoustne. Zatímco děláme naši omáčku, uvaříme těstoviny ve slané vodě. Scedíme, smícháme s masovou směsí a podáváme posypané nastrouhaným Pecorino či jiným sýrem.
Recept není žádne tajemství, tady máte 15500 odkazů na tenhle, podle Vás "utajovaný", recept:
http://www.google.es/search?q=cheddar&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:es-ES:official&client=firefox-a#sclient=psy-ab&hl=es&client=firefox-a&hs=I2g&rls=org.mozilla:es-ES%3Aofficial&source=hp&q=Malloreddus+alla+campidanese&pbx=1&oq=Malloreddus+alla+campidanese&aq=f&aqi=g1&aql=&gs_sm=e&gs_upl=2718718l2718718l0l2719216l1l1l0l0l0l0l274l274l2-1l1l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=d408059daf3d7082&biw=1920&bih=888
Fotografie k receptu (několik stovek):
http://www.google.es/search?q=Malloreddus+alla+campidanese&hl=es&client=firefox-a&rls=org.mozilla:es-ES:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=erUeT7fnHJCbOsqb4cQO&ved=0CDgQsAQ&biw=1920&bih=888
Michaela Atherton
|13. 4. 2006 14:57
Pani Airan, tento recept byl nedavno, po dlouhe dobe utajovani, uverejnen v jednom kucharskem casopise. Je to specialita Sardynske restaurace v Londyne [kuchar - Romolo Mudu] a v Sardinii to pry nazyvaji Gnocchetti Sardi Pasta.Ja osobne jsem vyzkousela a nebyla jsem zklamana.
Airan
|13. 4. 2006 14:47
S masem na vine mam tu nejlepsi zkusenost, kombinaci s testovinami vyzkousim, diky za napad.