• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Malinový tart s mandlemi
Napište svůj komentář k receptu

Malinový tart s mandlemi

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Malinový tart s mandlemi
Malinový tart s mandlemi
Malinový tart s mandlemi
Malinový tart s mandlemi
Malinový tart s mandlemi
Malinový tart s mandlemi
Malinový tart s mandlemi
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Těsto
    • 150
      g hladká mouka
    • 30
      g mleté mandle
    • 30
      g cukr
    • 100
      g máslo rozpuštěné
  • Náplň
    • 300
      g maliny čerstvé nebo i mražené
    • 60
      g cukr
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce voda
    • 2
      ks žloutek
    • 4
      lžička škrob zarovnané
    • 20
      g máslo
  • Na dekoraci
    • maliny
    • mandle plátky

Postup přípravy receptu

1
Obdélníkovou zapékací formu vyložte pečícím papírem. Moje měla rozměry 20x35cm.
2
Ingredience na těsto rukou zpracujte a natlačte na dno a stěny zapékací formy. Dno by mělo být v tloušťce asi 7mm-1cm, stěny okolo 0,5mm. Dejte péct na 170°C asi na 5 minut.
3
V rendlíku zahřejte maliny, cukr, citronovou šťávu a vodu. Vařte za občasného míchání asi 5 minut, pak ztlumte a nechte lehce probublávat další 2-3 minutky. Rozmixujte tyčovým mixérem a proceďte přes jemné sítko, abyste se zbavili semínek. Rendlík vypláchněte.
4
Malinovou šťávu vraťte do rendlíku. V misce rozmíchejte žloutky se škrobem a vlijte k malinám. Vařte za stálého míchání asi 1 minutu. Směs zhoustne. Přidejte trošku másla, promíchávejte. Pokud by se vám zdála velmi hustá, přidejte trošku vody a másla.

RADA: Tradiční francouzské dezerty

5
Naplňte formu s upečeným těstem malinovou náplní do výšky asi 1,5-2cm. Zbytek náplně přikryjte v mističce fólií tak, aby se fólie dotýkala povrchu a dejte do lednice. Můžete namazat na chleba jako džem.
6
Pečte asi 20 minut na 170°C. Vyndejte, nechte vychladnout, ozdobte malinami a posypejte mandlemi. Podle chuti můžete přisladit moučkovým cukrem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malinovo - kokosové řezy

Malinovo - kokosové řezy

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Malinová pusa

Malinová pusa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Těsta Křehké Valentýn Narozeniny a párty
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Maliny Mandle Máslo Mleté mandle Škrob Voda Žloutek

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Léčivý sirup z jitrocele

Léčivý sirup z jitrocele

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Směs na špagety

Směs na špagety

Rychlé banánové lívance

Rychlé banánové lívance

Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec

Drobenkový koláč (řez, dort) s…

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

49
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
43
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
40
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový mřížkový koláč…
34
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem
Kelímkový jogurtový…
32
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Reportér Showtimu Karel Kašák: Na Primě dostal stopku!

Reportér Showtimu Karel Kašák: Na Primě dostal stopku!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

Další doporučené recepty:

Malinový nepečený dort
Malinový nepečený dort
Malinový ocet
Malinový ocet
Malinový pudink
Malinový pudink
Malinový zákusek
Malinový zákusek
Malínský špaček od sestry Ireny
Malínský špaček od sestry Ireny
Malloreddus alla campidanese
Malloreddus alla campidanese
  • Recepty.cz
  • Malinový tart s mandlemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact