Obdélníkovou zapékací formu vyložte pečícím papírem. Moje měla rozměry 20x35cm.
2
Ingredience na těsto rukou zpracujte a natlačte na dno a stěny zapékací formy. Dno by mělo být v tloušťce asi 7mm-1cm, stěny okolo 0,5mm. Dejte péct na 170°C asi na 5 minut.
3
V rendlíku zahřejte maliny, cukr, citronovou šťávu a vodu. Vařte za občasného míchání asi 5 minut, pak ztlumte a nechte lehce probublávat další 2-3 minutky. Rozmixujte tyčovým mixérem a proceďte přes jemné sítko, abyste se zbavili semínek. Rendlík vypláchněte.
4
Malinovou šťávu vraťte do rendlíku. V misce rozmíchejte žloutky se škrobem a vlijte k malinám. Vařte za stálého míchání asi 1 minutu. Směs zhoustne. Přidejte trošku másla, promíchávejte. Pokud by se vám zdála velmi hustá, přidejte trošku vody a másla.
Naplňte formu s upečeným těstem malinovou náplní do výšky asi 1,5-2cm. Zbytek náplně přikryjte v mističce fólií tak, aby se fólie dotýkala povrchu a dejte do lednice. Můžete namazat na chleba jako džem.
6
Pečte asi 20 minut na 170°C. Vyndejte, nechte vychladnout, ozdobte malinami a posypejte mandlemi. Podle chuti můžete přisladit moučkovým cukrem.