• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Malinový dort - hit všech oslav
Napište svůj komentář k receptu

Malinový dort - hit všech oslav

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Malinový dort - hit všech oslav
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • korpus 3 dílný, piškotový
    • 500
      g jogurt malinový
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček želatina - mletá bílá
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      balíček červená želatina na polevu
    • 700
      g maliny mražené

Postup přípravy receptu

1
Ze šlehaček, ztužovače šlehačky a vanilkového cukru ušleháme tuhou šlehačku.
2
Jogurtová hmota: jogurt smícháme s kysanou smetanou a 2 lžícemi cukru. Bílou mletou želatinu dáme do malého kastrůlku a přidáme 9 lžic studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Poté želatinu za stálého míchání zahříváme, dokud se úplně nerozpustí. Sundat z kamen a vmíchat několik lžic jogurtové hmoty (aby se želatina zchladila a nezpuckovatěla), to vše pak přidat do zbylé jogurtové hmoty a zamíchat, nakonec přidat ušlehanou šlehačku a máme hotový krém.
3
1. díl korpusu položit na podnos a okolo položit dortový kruh, korpus potřít krémem a poklást několika malinami a přiklopit.
4
2.díl korpusu ten pouze potřít krémem a přiklopit 3.dílem korpusu, ten potřít krémem a na něj rozložit hustě po celé ploše maliny. Nakonec dort zaliji červenou želatinou, kterou připravím dle návodu na obalu. Dort nechat nejlépe ztuhnout přes noc.
5
Můžeme dort obměnit tím, že použijeme jahodový jogurt a čerstvé jahody nebo ananasový jogurt a nakládaný ananas. Dort je opravdovým hitem každé naší oslavy... a nejlepší je malinový!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Malinový nepečený dort

Malinový nepečený dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila | 25. 2. 2013 17:38

    Dělala jsem už minimálně 3 krát podle receptu.. Jen místo malin zvolila jahody! A měl vždycky úspěch!!! <:-) Výborný!!! :-)

  • Iveta | 25. 2. 2013 15:55

    Dobrý den, musím říct, že dort je opravdu VYNIKAJÍCÍ! Udělala jsem hi sestře k narozeninám a během chvilky se po něm jen zaprášilo <:-) kombinace svěžího krému a sladkonakyslých malin je lahodná!

  • Ida Juřicová | 20. 3. 2009 14:01

    Tak jsem se porozhlédla v Kauflandu a měli jak mražené maliny, tak lesní směs. Vzala jsem od každého jeden sáček. A v neděli se chystám na přípravu dortu :-)

  • Lenka 1 | 19. 3. 2009 23:38

    Samozdřejmě,že nejlepší jsou z domácích zdrojů,ale pokud jste odkázáni na markety,tak kupujte ovoce podle aktuální nabídky .Ale i zamražené ovoce je použitelné.Dneska jsem dělala termix s mraženým rybízem a sklidil úspěch.Neříkali nic a to je furt lepší něž aby kafrali.Píšu to tak jak to říkáme,tak jestli bude problém s gramatikou,tak se k tomu postavím po chlapsku.

  • Simča Sládková | 19. 3. 2009 20:47

    Ido - nejsem autorka, ale mražené borůvky i maliny mají i tady u nás na malém městě v obyčejné Jednotě (dnes Coop) na náměstí. Tak si myslím, že ve větších městech a různých těch hyper - super je budou mít také.... Dobrou chuť, Simča :-)

  • Ida Juřicová | 19. 3. 2009 19:25

    Moc mě dort zaujal a chystám se ho připravit, jen mi vrtají hlavou ty maliny(nebo borůvky)-dají se koupit mražené v obchodě nebo je máte z vlastních zásob?

  • Anonym | 10. 1. 2008 18:38

    myslím,že podnosem je míněn podnos,na kterém dort již paní Sylva servíruje již hotový dort a pokud dělá takové ňamky jistě ví, z čeho se dortová forma skládá,recept mám vyzkoušený a je to lahoda

  • Jana | 7. 1. 2008 10:40

    Perfektní..dělala jsem z borůvek a borůvkového jogurtu a bylo to mnamozní. Fakt super recept.

  • Tereza | 28. 11. 2007 10:16

    od prvního vyzkoušení ho na oslavách všichni chtějí, je prostě výborný, jen bych potřebovala radu, co s tím, když do rána začne ovoce pouštět vodu, je pak moc mokrý, to nevypadá na průřezu a když je nazdobený moc hezky, voda z ovoce protéká na povrch po stranách, jinak bez chyby, korpus si peču, dělám ho ve dvojité dávce do velké srdcové formy a ještě se o něj popereme :-)

  • Iva Rácová | 22. 10. 2007 22:27

    Dělala jsem teď o víkendu s ananasem, ale očekávala jsem větší mňamku, možna to bude pikantnější s těma malinama. Vyzkouším příště :-))

  • Marie Pospíšilová | 22. 6. 2007 06:06

    Děláme podobný dort, jen je tam místo korpusu koupeného nizounký piškot. Dají se použit i rozdrobené piškoty zakápnuté kávou nebo rumem apod. Fantazii se meze nekladou. Myslím že úspěch těchto zákusků spočívá v tom, že tam není margarín, který v krému není dobrý. A přesto, že kousek obsahuje spoustu kalorií, stejně nikdo neodolá a zbouchá poměrně velký kus :-))

  • Renata Kräuplová | 20. 6. 2007 19:24

    Maliny používám přímo mražené, nerozmrazuji!!!Kruh na dort jsem koupila u TCHIBA, je to nerezový rozevíratelný kruh, který se sepne do žádaného průměru (16-30cm) dle hotového výrobku. Kruh je potřeba ke zpevnění celého korpusu a aby i vrstva želatiny na povrchu dortu držela a nestekla dolu.Dortový korpus je světlý již rozříznutý 3 dílný a je k dostání ve většině supermarketu.

  • Jana Cz. | 20. 6. 2007 13:57

    Kamčo, myslí se rozevírací forma, kde jde oddělit kruh ode dna - použije se pouze kruh, dno ne.

  • NMarta | 20. 6. 2007 13:51

    On se vyrábí plastový pás, který se sepne do žádaného průměru dle hotového výrobku, je to forma na kulaté nepečené dobroty co musí dál tuhnout!

  • Jana Cz. | 20. 6. 2007 13:49

    Anonyme, to jistě. Nečetl jsi ale asi text receptu. Sylvo, dortový kruh se nasadí kolem korpusu, pak se dá krém atd. Pomůže, že bude mít dort pěkný tvar, krém bude zároveň s korpusem. Musí ti ale forma odpovídat koupenému korpusu. Klidně to ale půjde s trochou trpělivosti udělat i bez formy.

  • Kamča | 20. 6. 2007 13:39

    Totéž nechápu co Sylva,doslova píše-korpus položit na podnos a okolo položit dortový kruh-logicky vzato dortová forma

  • Jarka O. | 20. 6. 2007 13:31

    Sylvo, ano, korpusy se skládají ve formě nebo rovnou na podnosu a kolem je dortový kruh bez dna, aby se po natření krémem nerozjely. Tím, že jsou korpusy hotové a nic se nepeče, je tento moučník velmi vhodný pro začátečníky nebo pro hospodyňky, které mají málo času.

  • Anonym | 20. 6. 2007 13:16

    Sylvo,Jarka a Gábina Vám píši jasně, že se prodávají již rozříznuté 3 dílné dortové korpusy HOTOVÉ,tedy žádnou dortovou formu již nepotřebujete,jen plníte!V Praze v Kauflandu je mají světlé i tmavé za 39,90,-Kč.

  • Sylva | 20. 6. 2007 12:58

    Já jsem nepochopila o jaký dortový kruh se jedná. To se ten korpus dá do dortové formy, aby držel tvar? Díky

  • Gábina H | 20. 6. 2007 11:33

    Stáňo, je to vlastně velký dortový korpus rozříznutý na 3 díly, cena je něco kolem 50 Kč.

  • Zita Matejkova | 20. 6. 2007 11:08

    To zní lákavě

  • Jarka O. | 20. 6. 2007 10:41

    Stáňo, třídílné korpusy se celkem běžně prodávají, u nás je mají např. v Kauflandu. Jsou vyšší a opravdu jsou to tři kola v jednom obalu.

  • Stáňa | 20. 6. 2007 10:18

    Přiznám se, že jsem ještě neslyšela o 3 dílném piškotovém korpusu, který lze koupit. To použijete 3 obyčejné korpusy?

  • Hana Ančincová | 20. 6. 2007 09:31

    Veroniko i já dělám ráda takovéto zákusky.Želatinu vlévám do krému nebo i na ovoce teprve tehdy,když začíná v nádobě,ve které jsem ji rozpouštěla,při okrajích tuhnout.Dobře se rozmíchá do nádivky a necuckovatí.

  • Veronika | 20. 6. 2007 09:07

    Já ráda dělávám podobné zákusky, ale mám problémy se želatinou. Už víckrát se mi stalo, že se mi v krému udělala takové cucků. Když jsem želatinu vlila do krému nebo tam přidala ovoce. Je mi jasné, že ovoce musí být rozmrzlé nebo ne studené z lednice a taky, že krém nesmí být studen, aby se teplá želatina nesrazila, ale stejně se mě to už víckrát stalo. Nevíte jak na to?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Vaření Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená želatina Cukr Jogurt Korpus Maliny Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Zakysaná smetana Želatina - mletá Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Pražené mandle

Pražené mandle

Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

177
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s…
63
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
61
Dýňová tortila
Dýňová tortila
59
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
58
Grilované vepřové koleno
Grilované vepřové koleno

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Bouček dostal nabídku snů: Je to lákavé, přiznává Libor

Bouček dostal nabídku snů: Je to lákavé, přiznává Libor

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Doktor Sloan ze seriálu Chirurgové: Kvůli ALS už mi nefunguje ruka...

Doktor Sloan ze seriálu Chirurgové: Kvůli ALS už mi nefunguje ruka...

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Další doporučené recepty:

Malinovo-ostružinové smoothie s datlemi
Malinovo-ostružinové smoothie s datlemi
Malinový / ostružinový koktejl
Malinový / ostružinový koktejl
Malinový dort - bez křoupání
Malinový dort - bez křoupání
Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)
Malinový dort vhodný pro diabetiky …
Malinový cheesecake s mandlemi
Malinový cheesecake s mandlemi
Malinový chia puding s růžovou vodou
Malinový chia puding s růžovou vodou
  • Recepty.cz
  • Malinový dort - hit všech oslav
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact