• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Malinový dort - hit všech oslav
Napište svůj komentář k receptu

Malinový dort - hit všech oslav

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Malinový dort - hit všech oslav
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • korpus 3 dílný, piškotový
    • 500
      g jogurt malinový
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček želatina - mletá bílá
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      balíček červená želatina na polevu
    • 700
      g maliny mražené

Postup přípravy receptu

1
Ze šlehaček, ztužovače šlehačky a vanilkového cukru ušleháme tuhou šlehačku.
2
Jogurtová hmota: jogurt smícháme s kysanou smetanou a 2 lžícemi cukru. Bílou mletou želatinu dáme do malého kastrůlku a přidáme 9 lžic studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Poté želatinu za stálého míchání zahříváme, dokud se úplně nerozpustí. Sundat z kamen a vmíchat několik lžic jogurtové hmoty (aby se želatina zchladila a nezpuckovatěla), to vše pak přidat do zbylé jogurtové hmoty a zamíchat, nakonec přidat ušlehanou šlehačku a máme hotový krém.
3
1. díl korpusu položit na podnos a okolo položit dortový kruh, korpus potřít krémem a poklást několika malinami a přiklopit.
4
2.díl korpusu ten pouze potřít krémem a přiklopit 3.dílem korpusu, ten potřít krémem a na něj rozložit hustě po celé ploše maliny. Nakonec dort zaliji červenou želatinou, kterou připravím dle návodu na obalu. Dort nechat nejlépe ztuhnout přes noc.
5
Můžeme dort obměnit tím, že použijeme jahodový jogurt a čerstvé jahody nebo ananasový jogurt a nakládaný ananas. Dort je opravdovým hitem každé naší oslavy... a nejlepší je malinový!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Malinový nepečený dort

Malinový nepečený dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila | 25. 2. 2013 17:38

    Dělala jsem už minimálně 3 krát podle receptu.. Jen místo malin zvolila jahody! A měl vždycky úspěch!!! <:-) Výborný!!! :-)

  • Iveta | 25. 2. 2013 15:55

    Dobrý den, musím říct, že dort je opravdu VYNIKAJÍCÍ! Udělala jsem hi sestře k narozeninám a během chvilky se po něm jen zaprášilo <:-) kombinace svěžího krému a sladkonakyslých malin je lahodná!

  • Ida Juřicová | 20. 3. 2009 14:01

    Tak jsem se porozhlédla v Kauflandu a měli jak mražené maliny, tak lesní směs. Vzala jsem od každého jeden sáček. A v neděli se chystám na přípravu dortu :-)

  • Lenka 1 | 19. 3. 2009 23:38

    Samozdřejmě,že nejlepší jsou z domácích zdrojů,ale pokud jste odkázáni na markety,tak kupujte ovoce podle aktuální nabídky .Ale i zamražené ovoce je použitelné.Dneska jsem dělala termix s mraženým rybízem a sklidil úspěch.Neříkali nic a to je furt lepší něž aby kafrali.Píšu to tak jak to říkáme,tak jestli bude problém s gramatikou,tak se k tomu postavím po chlapsku.

  • Simča Sládková | 19. 3. 2009 20:47

    Ido - nejsem autorka, ale mražené borůvky i maliny mají i tady u nás na malém městě v obyčejné Jednotě (dnes Coop) na náměstí. Tak si myslím, že ve větších městech a různých těch hyper - super je budou mít také.... Dobrou chuť, Simča :-)

  • Ida Juřicová | 19. 3. 2009 19:25

    Moc mě dort zaujal a chystám se ho připravit, jen mi vrtají hlavou ty maliny(nebo borůvky)-dají se koupit mražené v obchodě nebo je máte z vlastních zásob?

  • Anonym | 10. 1. 2008 18:38

    myslím,že podnosem je míněn podnos,na kterém dort již paní Sylva servíruje již hotový dort a pokud dělá takové ňamky jistě ví, z čeho se dortová forma skládá,recept mám vyzkoušený a je to lahoda

  • Jana | 7. 1. 2008 10:40

    Perfektní..dělala jsem z borůvek a borůvkového jogurtu a bylo to mnamozní. Fakt super recept.

  • Tereza | 28. 11. 2007 10:16

    od prvního vyzkoušení ho na oslavách všichni chtějí, je prostě výborný, jen bych potřebovala radu, co s tím, když do rána začne ovoce pouštět vodu, je pak moc mokrý, to nevypadá na průřezu a když je nazdobený moc hezky, voda z ovoce protéká na povrch po stranách, jinak bez chyby, korpus si peču, dělám ho ve dvojité dávce do velké srdcové formy a ještě se o něj popereme :-)

  • Iva Rácová | 22. 10. 2007 22:27

    Dělala jsem teď o víkendu s ananasem, ale očekávala jsem větší mňamku, možna to bude pikantnější s těma malinama. Vyzkouším příště :-))

  • Marie Pospíšilová | 22. 6. 2007 06:06

    Děláme podobný dort, jen je tam místo korpusu koupeného nizounký piškot. Dají se použit i rozdrobené piškoty zakápnuté kávou nebo rumem apod. Fantazii se meze nekladou. Myslím že úspěch těchto zákusků spočívá v tom, že tam není margarín, který v krému není dobrý. A přesto, že kousek obsahuje spoustu kalorií, stejně nikdo neodolá a zbouchá poměrně velký kus :-))

  • Renata Kräuplová | 20. 6. 2007 19:24

    Maliny používám přímo mražené, nerozmrazuji!!!Kruh na dort jsem koupila u TCHIBA, je to nerezový rozevíratelný kruh, který se sepne do žádaného průměru (16-30cm) dle hotového výrobku. Kruh je potřeba ke zpevnění celého korpusu a aby i vrstva želatiny na povrchu dortu držela a nestekla dolu.Dortový korpus je světlý již rozříznutý 3 dílný a je k dostání ve většině supermarketu.

  • Jana Cz. | 20. 6. 2007 13:57

    Kamčo, myslí se rozevírací forma, kde jde oddělit kruh ode dna - použije se pouze kruh, dno ne.

  • NMarta | 20. 6. 2007 13:51

    On se vyrábí plastový pás, který se sepne do žádaného průměru dle hotového výrobku, je to forma na kulaté nepečené dobroty co musí dál tuhnout!

  • Jana Cz. | 20. 6. 2007 13:49

    Anonyme, to jistě. Nečetl jsi ale asi text receptu. Sylvo, dortový kruh se nasadí kolem korpusu, pak se dá krém atd. Pomůže, že bude mít dort pěkný tvar, krém bude zároveň s korpusem. Musí ti ale forma odpovídat koupenému korpusu. Klidně to ale půjde s trochou trpělivosti udělat i bez formy.

  • Kamča | 20. 6. 2007 13:39

    Totéž nechápu co Sylva,doslova píše-korpus položit na podnos a okolo položit dortový kruh-logicky vzato dortová forma

  • Jarka O. | 20. 6. 2007 13:31

    Sylvo, ano, korpusy se skládají ve formě nebo rovnou na podnosu a kolem je dortový kruh bez dna, aby se po natření krémem nerozjely. Tím, že jsou korpusy hotové a nic se nepeče, je tento moučník velmi vhodný pro začátečníky nebo pro hospodyňky, které mají málo času.

  • Anonym | 20. 6. 2007 13:16

    Sylvo,Jarka a Gábina Vám píši jasně, že se prodávají již rozříznuté 3 dílné dortové korpusy HOTOVÉ,tedy žádnou dortovou formu již nepotřebujete,jen plníte!V Praze v Kauflandu je mají světlé i tmavé za 39,90,-Kč.

  • Sylva | 20. 6. 2007 12:58

    Já jsem nepochopila o jaký dortový kruh se jedná. To se ten korpus dá do dortové formy, aby držel tvar? Díky

  • Gábina H | 20. 6. 2007 11:33

    Stáňo, je to vlastně velký dortový korpus rozříznutý na 3 díly, cena je něco kolem 50 Kč.

  • Zita Matejkova | 20. 6. 2007 11:08

    To zní lákavě

  • Jarka O. | 20. 6. 2007 10:41

    Stáňo, třídílné korpusy se celkem běžně prodávají, u nás je mají např. v Kauflandu. Jsou vyšší a opravdu jsou to tři kola v jednom obalu.

  • Stáňa | 20. 6. 2007 10:18

    Přiznám se, že jsem ještě neslyšela o 3 dílném piškotovém korpusu, který lze koupit. To použijete 3 obyčejné korpusy?

  • Hana Ančincová | 20. 6. 2007 09:31

    Veroniko i já dělám ráda takovéto zákusky.Želatinu vlévám do krému nebo i na ovoce teprve tehdy,když začíná v nádobě,ve které jsem ji rozpouštěla,při okrajích tuhnout.Dobře se rozmíchá do nádivky a necuckovatí.

  • Veronika | 20. 6. 2007 09:07

    Já ráda dělávám podobné zákusky, ale mám problémy se želatinou. Už víckrát se mi stalo, že se mi v krému udělala takové cucků. Když jsem želatinu vlila do krému nebo tam přidala ovoce. Je mi jasné, že ovoce musí být rozmrzlé nebo ne studené z lednice a taky, že krém nesmí být studen, aby se teplá želatina nesrazila, ale stejně se mě to už víckrát stalo. Nevíte jak na to?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Vaření Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená želatina Cukr Jogurt Korpus Maliny Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Zakysaná smetana Želatina - mletá Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Cuketový krém (polévka)

Cuketový krém (polévka)

Žampionová játra

Žampionová játra

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
26
Ředkvičkové suflé s bramborem
Ředkvičkové suflé s…
25
Kapr obalovaný v semínkách
Kapr obalovaný v…
22
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Strach o ex Anny K. Varteckého: Slehla se po něm zem!

Strach o ex Anny K. Varteckého: Slehla se po něm zem!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Malinovo-ostružinové smoothie s datlemi
Malinovo-ostružinové smoothie s datlemi
Malinový / ostružinový koktejl
Malinový / ostružinový koktejl
Malinový dort - bez křoupání
Malinový dort - bez křoupání
Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)
Malinový dort vhodný pro diabetiky …
Malinový cheesecake s mandlemi
Malinový cheesecake s mandlemi
Malinový chia puding s růžovou vodou
Malinový chia puding s růžovou vodou
  • Recepty.cz
  • Malinový dort - hit všech oslav
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact