• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Malinový dort - hit všech oslav
Napište svůj komentář k receptu

Malinový dort - hit všech oslav

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Malinový dort - hit všech oslav
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • korpus 3 dílný, piškotový
    • 500
      g jogurt malinový
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček želatina - mletá bílá
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      balíček červená želatina na polevu
    • 700
      g maliny mražené

Postup přípravy receptu

1
Ze šlehaček, ztužovače šlehačky a vanilkového cukru ušleháme tuhou šlehačku.
2
Jogurtová hmota: jogurt smícháme s kysanou smetanou a 2 lžícemi cukru. Bílou mletou želatinu dáme do malého kastrůlku a přidáme 9 lžic studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Poté želatinu za stálého míchání zahříváme, dokud se úplně nerozpustí. Sundat z kamen a vmíchat několik lžic jogurtové hmoty (aby se želatina zchladila a nezpuckovatěla), to vše pak přidat do zbylé jogurtové hmoty a zamíchat, nakonec přidat ušlehanou šlehačku a máme hotový krém.
3
1. díl korpusu položit na podnos a okolo položit dortový kruh, korpus potřít krémem a poklást několika malinami a přiklopit.
4
2.díl korpusu ten pouze potřít krémem a přiklopit 3.dílem korpusu, ten potřít krémem a na něj rozložit hustě po celé ploše maliny. Nakonec dort zaliji červenou želatinou, kterou připravím dle návodu na obalu. Dort nechat nejlépe ztuhnout přes noc.
5
Můžeme dort obměnit tím, že použijeme jahodový jogurt a čerstvé jahody nebo ananasový jogurt a nakládaný ananas. Dort je opravdovým hitem každé naší oslavy... a nejlepší je malinový!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Malinový nepečený dort

Malinový nepečený dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila | 25. 2. 2013 17:38

    Dělala jsem už minimálně 3 krát podle receptu.. Jen místo malin zvolila jahody! A měl vždycky úspěch!!! <:-) Výborný!!! :-)

  • Iveta | 25. 2. 2013 15:55

    Dobrý den, musím říct, že dort je opravdu VYNIKAJÍCÍ! Udělala jsem hi sestře k narozeninám a během chvilky se po něm jen zaprášilo <:-) kombinace svěžího krému a sladkonakyslých malin je lahodná!

  • Ida Juřicová | 20. 3. 2009 14:01

    Tak jsem se porozhlédla v Kauflandu a měli jak mražené maliny, tak lesní směs. Vzala jsem od každého jeden sáček. A v neděli se chystám na přípravu dortu :-)

  • Lenka 1 | 19. 3. 2009 23:38

    Samozdřejmě,že nejlepší jsou z domácích zdrojů,ale pokud jste odkázáni na markety,tak kupujte ovoce podle aktuální nabídky .Ale i zamražené ovoce je použitelné.Dneska jsem dělala termix s mraženým rybízem a sklidil úspěch.Neříkali nic a to je furt lepší něž aby kafrali.Píšu to tak jak to říkáme,tak jestli bude problém s gramatikou,tak se k tomu postavím po chlapsku.

  • Simča Sládková | 19. 3. 2009 20:47

    Ido - nejsem autorka, ale mražené borůvky i maliny mají i tady u nás na malém městě v obyčejné Jednotě (dnes Coop) na náměstí. Tak si myslím, že ve větších městech a různých těch hyper - super je budou mít také.... Dobrou chuť, Simča :-)

  • Ida Juřicová | 19. 3. 2009 19:25

    Moc mě dort zaujal a chystám se ho připravit, jen mi vrtají hlavou ty maliny(nebo borůvky)-dají se koupit mražené v obchodě nebo je máte z vlastních zásob?

  • Anonym | 10. 1. 2008 18:38

    myslím,že podnosem je míněn podnos,na kterém dort již paní Sylva servíruje již hotový dort a pokud dělá takové ňamky jistě ví, z čeho se dortová forma skládá,recept mám vyzkoušený a je to lahoda

  • Jana | 7. 1. 2008 10:40

    Perfektní..dělala jsem z borůvek a borůvkového jogurtu a bylo to mnamozní. Fakt super recept.

  • Tereza | 28. 11. 2007 10:16

    od prvního vyzkoušení ho na oslavách všichni chtějí, je prostě výborný, jen bych potřebovala radu, co s tím, když do rána začne ovoce pouštět vodu, je pak moc mokrý, to nevypadá na průřezu a když je nazdobený moc hezky, voda z ovoce protéká na povrch po stranách, jinak bez chyby, korpus si peču, dělám ho ve dvojité dávce do velké srdcové formy a ještě se o něj popereme :-)

  • Iva Rácová | 22. 10. 2007 22:27

    Dělala jsem teď o víkendu s ananasem, ale očekávala jsem větší mňamku, možna to bude pikantnější s těma malinama. Vyzkouším příště :-))

  • Marie Pospíšilová | 22. 6. 2007 06:06

    Děláme podobný dort, jen je tam místo korpusu koupeného nizounký piškot. Dají se použit i rozdrobené piškoty zakápnuté kávou nebo rumem apod. Fantazii se meze nekladou. Myslím že úspěch těchto zákusků spočívá v tom, že tam není margarín, který v krému není dobrý. A přesto, že kousek obsahuje spoustu kalorií, stejně nikdo neodolá a zbouchá poměrně velký kus :-))

  • Renata Kräuplová | 20. 6. 2007 19:24

    Maliny používám přímo mražené, nerozmrazuji!!!Kruh na dort jsem koupila u TCHIBA, je to nerezový rozevíratelný kruh, který se sepne do žádaného průměru (16-30cm) dle hotového výrobku. Kruh je potřeba ke zpevnění celého korpusu a aby i vrstva želatiny na povrchu dortu držela a nestekla dolu.Dortový korpus je světlý již rozříznutý 3 dílný a je k dostání ve většině supermarketu.

  • Jana Cz. | 20. 6. 2007 13:57

    Kamčo, myslí se rozevírací forma, kde jde oddělit kruh ode dna - použije se pouze kruh, dno ne.

  • NMarta | 20. 6. 2007 13:51

    On se vyrábí plastový pás, který se sepne do žádaného průměru dle hotového výrobku, je to forma na kulaté nepečené dobroty co musí dál tuhnout!

  • Jana Cz. | 20. 6. 2007 13:49

    Anonyme, to jistě. Nečetl jsi ale asi text receptu. Sylvo, dortový kruh se nasadí kolem korpusu, pak se dá krém atd. Pomůže, že bude mít dort pěkný tvar, krém bude zároveň s korpusem. Musí ti ale forma odpovídat koupenému korpusu. Klidně to ale půjde s trochou trpělivosti udělat i bez formy.

  • Kamča | 20. 6. 2007 13:39

    Totéž nechápu co Sylva,doslova píše-korpus položit na podnos a okolo položit dortový kruh-logicky vzato dortová forma

  • Jarka O. | 20. 6. 2007 13:31

    Sylvo, ano, korpusy se skládají ve formě nebo rovnou na podnosu a kolem je dortový kruh bez dna, aby se po natření krémem nerozjely. Tím, že jsou korpusy hotové a nic se nepeče, je tento moučník velmi vhodný pro začátečníky nebo pro hospodyňky, které mají málo času.

  • Anonym | 20. 6. 2007 13:16

    Sylvo,Jarka a Gábina Vám píši jasně, že se prodávají již rozříznuté 3 dílné dortové korpusy HOTOVÉ,tedy žádnou dortovou formu již nepotřebujete,jen plníte!V Praze v Kauflandu je mají světlé i tmavé za 39,90,-Kč.

  • Sylva | 20. 6. 2007 12:58

    Já jsem nepochopila o jaký dortový kruh se jedná. To se ten korpus dá do dortové formy, aby držel tvar? Díky

  • Gábina H | 20. 6. 2007 11:33

    Stáňo, je to vlastně velký dortový korpus rozříznutý na 3 díly, cena je něco kolem 50 Kč.

  • Zita Matejkova | 20. 6. 2007 11:08

    To zní lákavě

  • Jarka O. | 20. 6. 2007 10:41

    Stáňo, třídílné korpusy se celkem běžně prodávají, u nás je mají např. v Kauflandu. Jsou vyšší a opravdu jsou to tři kola v jednom obalu.

  • Stáňa | 20. 6. 2007 10:18

    Přiznám se, že jsem ještě neslyšela o 3 dílném piškotovém korpusu, který lze koupit. To použijete 3 obyčejné korpusy?

  • Hana Ančincová | 20. 6. 2007 09:31

    Veroniko i já dělám ráda takovéto zákusky.Želatinu vlévám do krému nebo i na ovoce teprve tehdy,když začíná v nádobě,ve které jsem ji rozpouštěla,při okrajích tuhnout.Dobře se rozmíchá do nádivky a necuckovatí.

  • Veronika | 20. 6. 2007 09:07

    Já ráda dělávám podobné zákusky, ale mám problémy se želatinou. Už víckrát se mi stalo, že se mi v krému udělala takové cucků. Když jsem želatinu vlila do krému nebo tam přidala ovoce. Je mi jasné, že ovoce musí být rozmrzlé nebo ne studené z lednice a taky, že krém nesmí být studen, aby se teplá želatina nesrazila, ale stejně se mě to už víckrát stalo. Nevíte jak na to?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Vaření Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená želatina Cukr Jogurt Korpus Maliny Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Zakysaná smetana Želatina - mletá Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Králík na houbách a hořčici

Králík na houbách a hořčici

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Vepřový tokáň

Vepřový tokáň

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

312
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
134
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem
126
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
101
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
85
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Ina T. si posvítila na pražský Fashion Week: Kdo uspěl na módní akci roku

Ina T. si posvítila na pražský Fashion Week: Kdo uspěl na módní akci roku

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Malinovo-ostružinové smoothie s datlemi
Malinovo-ostružinové smoothie s datlemi
Malinový / ostružinový koktejl
Malinový / ostružinový koktejl
Malinový dort - bez křoupání
Malinový dort - bez křoupání
Malinový dort vhodný pro diabetiky (nebo celiaky)
Malinový dort vhodný pro diabetiky …
Malinový cheesecake s mandlemi
Malinový cheesecake s mandlemi
Malinový chia puding s růžovou vodou
Malinový chia puding s růžovou vodou
  • Recepty.cz
  • Malinový dort - hit všech oslav
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact