Ušleháme vejce s cukrem, přidáme majolku, znovu trochu šleháme, pak přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem (nebo dobře vymazaný) a upečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 10-15 minut. Mezitím rozmixujeme maliny, vlijeme do cedníku, lžíci propasírujeme a použijeme jen čistou šťávu. Pokud jí máme málo, můžeme dolít vodou. Pak šťávu přivedme k varu a zavaříme do ní pudink. Necháme vychladnout, pak vymícháme máslo s cukrem (podle kyselosti malin můžeme i přidat) a pudinkem do hladkého krému. Těsto na plechu rozdělíme na dvě poloviny, na jednu dáme krém a druhou ho přikryjeme. Povrch pocukrujeme.
2
Tento recept je možné použít i na bublaninu, pouze do něj přihodíte trochu ovoce.Bublanina je pak žluťoučká, nadýchaná a vláčná.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vava -
|31. 10. 2007 20:00
V létě jsem v euforii všechno ovoce narvala do mrazáku a co teď s tím? Vyndala jsem maliny, rozvařila, přecedila, zavařila do nich pudink a bylo to. Je to nádherný kontrast ty žluťoučké řezy s jasně červenou náplní!
Ivana Přikrylová
|27. 6. 2007 11:12
Ta majonéza se mi tam líbí. Já používám majonézu i do kynutého těsta na koláče, je to pak vláčné a dobroučké.