Troubu předehřejte na 200 °C. V kastrolu svařte 250 ml vody s máslem a solí. Přisypte mouku a vařečkou míchejte na středním plameni těsto tak dlouho, až se přestane chytat dna. Nakonec vmíchejte prášek. Nechte vystydnout a jedno po druhém vešlehejte vejce. Těsto naplňte do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení vytlačujte bochánky (můžete je také tvarovat pomocí dvou lžic). Vložte do trouby a pečte asi 20 minut, troubu přitom neotevírejte!
Rostlinnou smetanu ušlehejte dotuha, 80 g malin rozmačkejte nebo rozmixujte a promíchejte se smetanou spolu s dření vanilky a cukrem. Upečené bochánky nechte vychladnout a poté je rozkrojte. Naplňte je krémem a zbylými malinami a ihned podávejte.
Recept je na dezert z odpalovaného těsta, které dělám často a nikdy jsem tam nepostrádala kypřící prášek... Ten je, myslím si, opravdu zbytečný, těsto je vždy nadýchané i bez něj. A namísto rostlinné smetany dávám přednost živočišné. Jinak mne nikdy nenapadlo plnit toto těsto směsí s malinami, děkuji za dobrý nápad, a určitě to ráda vyzkouším! ;-)
Jana
|5. 4. 2014 11:43
Bochanky se povedly uplne nadherne! :-) mnamka :-) budu to delat casteji :-) dekuji za recept :-)